Wethouder Zeewolde de laan uitgestuurd na coronakritiek: ‘Vragen stellen is verboden in Nederland’

Wethouder Winnie Prins van Leefbaar Zeewolde moet opstappen na een motie van wantrouwen, schrijft Omroep Flevoland. De gemeenteraad diende de motie in vanwege haar opvattingen over onder meer de coronavaccinaties.

Twee dagen geleden schreef ze in een reactie op een bericht over een protestmars voor vrijheid in Zeewolde: “Zoveel vrijheid is er niet meer. Artsen en specialisten op het gebied van immunologie, infectieziekten en aanverwante specialismen die echt wel weten waar ze het over hebben, worden verwijderd van LinkedIn, van YouTube en van andere social media. Of gewoon geblokt.”

Verdoezeld in het nieuws

En verder: “Vragen stellen is verboden in Nederland, medicijnen die je snel van de effecten van corona af kunnen helpen, staat een boete van 150.000 euro op – omdat als er een werkend medicijn is, er niet meer gevaccineerd mag worden – en ga zo maar door. Er ontstaat een enorme tweedeling in de maatschappij.”

Prins zei verder dat mensen worden ontslagen in niet-essentiële beroepen als ze niet ingeënt zijn en worden gedwongen onder dreiging van ontslag en uitsluiting. “Maar die berichten worden verdoezeld in het nieuws.”

Dat weten we nog helemaal niet

De wethouder is ook actief op Twitter. Daar reageerde ze onder andere op een tweet van oud-VVD-minister Annemarie Jorritsma, die een artikel van NU.nl had gedeeld waarin wordt beweerd dat het coronavaccin vrouwen niet onvruchtbaar maakt.

“Dat weten we nog helemaal niet,” schreef Prins. “Dat zal pas op de langere termijn blijken. Of hebben alle proefpersonen en gevaccineerden al geprobeerd zwanger te raken?”

Democratie is totaal kapot

De berichten schoten de gemeenteraad in het verkeerde keelgat. Alle neuzen moeten dezelfde kant op. Mensen met een voorbeeldfunctie mogen geen kritiek hebben op het beleid. Of zoals de wethouder zelf zei: vragen stellen is verboden in Nederland. Prins was sinds 2010 wethouder voor Leefbaar Zeewolde.

“Onwelgevallige meningen worden uit bestuursfuncties verwijderd. De democratie is totaal kapot,” schrijft uitgeverij De Blauwe Tijger in een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...