Britse ex-premier Theresa May ontpopt zich tot anti-lockdownstrijder: ‘Ik vind dit onbegrijpelijk’

De voormalige Britse premier Theresa May haalde deze maand hard uit naar het coronabeleid van de Britse overheid. Ze wees erop dat ruim een jaar na de corona-uitbraak niet meer, maar juist minder mogelijk is.

Hoewel meer dan de helft van de volwassenen is gevaccineerd, zijn er meer reisbeperkingen van kracht dan vorig jaar. “In 2020 ging ik in augustus naar Zwitserland, in september naar Zuid-Korea, er was geen vaccin, het was mogelijk om te reizen. Dit jaar is er een vaccin, maar het is niet mogelijk om te reizen. Ik begrijp het standpunt van de overheid echt niet.”

3 dingen waar de overheid eerlijk over moet zijn

May zei dat er een aantal dingen zijn waar de overheid eerlijk over moet zijn. “Ten eerste: we roeien corona niet uit. Er zal nooit een moment komen waarop we kunnen zeggen dat er nooit meer een geval van corona zal zijn,” zei ze.

Ten tweede: varianten blijven opduiken. Er zullen elk jaar nieuwe varianten zijn. Als het standpunt van de overheid is dat we pas weer mogen reizen als er geen nieuwe varianten meer zijn in de wereld, kunnen we nooit meer naar het buitenland reizen.”

Griep

En ten derde: ook in de toekomst gaan er mensen dood aan corona, net zoals er elk jaar in Groot-Brittannië 10.000 tot 20.000 mensen sterven aan griep.

“Ik vind het onbegrijpelijk dat één van de meest gevaccineerde landen ter wereld het meest terughoudend is om haar burgers de vrijheden te geven die de vaccinaties zouden moeten bieden,” besloot May.

Geograaf en spreker Hans van Tellingen reageert positief op het optreden van de ex-premier: “Theresa May ontpopt zich tot een anti-lockdownstrijder. Puur op basis van ratio. Bravo!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...