Late inzichten? Steeds meer Duitsers zeggen hun vaccinatieafspraken af

Terwijl de vaccinatiecampagne in haar geheel doorgaat en in absolute cijfers nog steeds vooruitgang boekt – het aantal eerste vaccinaties in Duitsland is nu gestegen tot 44,36 miljoen en heeft dus de helft van de bevolking bereikt – breidt zich tegelijkertijd een toenemende onwil om te vaccineren uit, die vooral bij de huisartsen opvalt, schrijft journalistenwatch.com.

Blijkbaar stellen steeds meer, vooral jongere Duitsers zich de terechte en veel te late vraag naar de verhouding tussen risico’s en voordelen van de Covid-vaccinaties. Aangezien is vastgesteld dat noch zelfbescherming, noch bescherming van anderen tegen besmetting door vaccinatie wordt gewaarborgd en de veelgeroemde “kudde-immuniteit” (een vrome wens uit de begindagen van de pandemie, toen de ontwikkeling van vaccins nog in de kinderschoenen stond) dus ook ongeldig is, rijst des te meer de vraag naar de doelmatigheid.

Dit geldt des te meer tegen de achtergrond van de bijwerkingen van vaccinatie en de soms ernstige of zelfs dodelijke gevolgschade van vaccinatieongevallen, die onlangs opnieuw zijn gedocumenteerd in het huidige veiligheidsrapport van het Paul Ehrlich Instituut (rapportageperiode tot 31 mei 2021) en die ook uit het buitenland in verontrustende overvloed worden gemeld.

Vaccinatie scepticisme om goede redenen

Hoewel het aantal gevaccineerden sinds gisteren met ongeveer 405.000 is gestegen (met inbegrip van latere meldingen), zoals gemeld door ‘dts Nachrichtenagentur’; blijkt vooral bij de huisartsen dat steeds meer mensen zich niet lijken te houden aan hun inentingsafspraken met de huisarts. “Afzeggingen of niet komen opdagen nemen ook in huisartsenpraktijken toe”, zei de bondsvoorzitter van het Duitse Huisartsen Genootschap, Ulrich Weigeldt, tegen het ‘Redaktionsnetzwerk Deutschland‘ (RND). Hij wilde echter niet spreken van een “algemene vaccinatiemoeheid”. Uit onderzoek van de RND is evenwel gebleken dat steeds meer mensen hun afspraak bij de vaccinatiecentra afzeggen of niet voor de vaccinatie komen opdagen – omdat zij kennelijk op korte termijn hebben besloten zich niet te laten vaccineren.

In Noordrijn-Westfalen ligt het percentage niet nagekomen afspraken tussen 10 en 30 procent, in Mecklenburg-Vorpommern tussen 15 en 40 procent. Dit zijn cijfers die hoopgevend zijn, namelijk dat mensen die niet tot een van de risicogroepen van de Coronagriep behoren hun gezond verstand hebben ingeschakeld en niet van plan zijn zich te laten chanteren door een nu ingestelde staatsgezondheidsapartheid (één keer vaccineren of dagelijks tests doen).


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

KATS