Grootste vrijheidsdemonstratie tot nu toe in Londen: ‘Arresteer Matt Hancock!’

In Londen was zaterdag een gigantische mensenmassa op de been die de arrestatie van Matt Hancock eiste. De demonstranten liepen door de binnenstad en riepen op tot vrijheid en een einde aan alle coronamaatregelen. Het was de grootste demonstratie tot nu toe, schrijft de Daily Mail.

De Britse minister Matt Hancock van Volksgezondheid stapte dezelfde dag op. Zijn positie was de afgelopen dagen onder druk komen te staan nadat foto’s van hem en zijn politiek adviseur Gina Coladangelo waren opdoken, zoenend in zijn werkkamer. Hij hield zich niet aan de afstandsregel terwijl hij dat wel steeds van anderen had geëist. De demonstranten riepen op tot de arrestatie van de opgestapte minister:

 

De Boris-variant

De enorme menigte verzamelde zich bij Downing Street, waar betogers ‘schaam je’ scandeerden terwijl ze naar de ambtswoning van de premier wezen. Ook was er geruime tijd boegeroep te horen. Ze droegen borden met teksten als ‘de Boris-variant’ met daarbij een afbeelding van het coronavirus voorzien van een hakenkruis, ‘nee tegen het coronavaccin’ en ‘nee tegen het coronapaspoort’.

Bibliothecaresse Shirley Jones liep mee in de mars. “Ik doe dit weekend liever iets anders, maar ik blijf protesteren omdat ik de overheid niet vertrouw,” zei ze. “Ik geloof niet in het dragen van mondkapjes en ik geloof niet in het vaccin.” Een ander zei: “Wij zijn hier om onze vrijheid terug te pakken.”

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...