Triest record: 1,5 miljoen gevallen van bijwerkingen na coronavaccinatie, 50% ‘ernstig’

Bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zijn meer dan 1,5 miljoen gevallen van bijwerkingen na coronavaccinatie gemeld. In de helft van de gevallen gaat het om ‘ernstige’ bijwerkingen. Er zijn ook bijna 15.500 sterfgevallen gemeld, schrijft The Epoch Times. Zelfs in The Wall Street Journal wordt nu de vraag opgeworpen: zijn de vaccins gevaarlijker dan al die tijd is beweerd?

In totaal zijn er 1.509.266 gevallen van bijwerkingen gemeld, waarvan 15.472 met fatale afloop. Een bijwerking is volgens de EMA ernstig als de patiënt bijvoorbeeld overlijdt, in levensgevaar is of in het ziekenhuis belandt.

Amerikaanse hoogleraren: risico’s onderschat

Professoren Harvey Risch en Joseph Ladapo vragen zich in The Wall Street Journal af of de coronavaccins gevaarlijker zijn dan de fabrikanten beweren. Zij verwijzen daarbij naar VAERS, de database waarin gevallen van bijwerkingen in de Verenigde Staten worden bijgehouden. De professoren vrezen dat de veiligheidsrisico’s van de vaccins zijn onderschat. Ze bekritiseren het stilzwijgen over bijwerkingen en het stigma dat heerst op vaccinatieproblemen.

De 4 belangrijkste bijwerkingen

In de VAERS-database komen vier ernstige bijwerkingen veelvuldig voor: laag aantal bloedplaatjes (trombocytopenie), hartontsteking (myocarditis) bij mensen jonger dan 30, veneuze trombose en sterfte.

Slechts een fractie wordt gemeld

Uit een studie die in 2011 is uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid blijkt dat bijwerkingen in de meeste gevallen niet worden gemeld. Minder dan 0,3% van alle bijwerkingen van geneesmiddelen en 1-13% van de ernstige gevallen wordt gemeld. Ook wordt minder dan 1% van de bijwerkingen van vaccins gemeld bij de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA. Het is goed mogelijk dat in werkelijkheid zes tot 60 miljoen Europeanen zijn getroffen door bijwerkingen en dat meer dan 150.000 van hen zijn overleden, becijferde The Epoch Times.

[Wochenblick]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...