PCR Resultaten niet geschikt als basis voor pandemische maatregelen

Danny

In het gerenommeerde Journal of Infection wijzen onderzoekers van de Medische Faculteit van de UDE erop dat de resultaten van RT-PCR-testen alleen onvoldoende betekenisvol zijn om maatregelen ter bestrijding van pandemieën te rechtvaardigen.

Positieve testresultaten bewijzen volgens het onderzoek onvoldoende dat mensen andere mensen kunnen besmetten met het coronavirus. Samen met wetenschappers van de Universiteit van Münster en de MVZ Labour Münster hebben ze ongeveer 190.000 resultaten van meer dan 160.000 mensen geëvalueerd. (bron)

De RT-PCR-testtechniek wordt beschouwd als de gouden standaard als het gaat om het detecteren van een infectie met het SARS-CoV-2-coronavirus wereldwijd.

Het kan alleen worden uitgevoerd in gespecialiseerde faciliteiten.

Tijdens de pandemie werden en worden de resultaten van coronatesten met RT-PCR-technologie gebruikt om het aantal landelijke nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners (incidentie) te bepalen.

Coronamaatregelen niet gerechtvaardigd

Deze incidentiewaarde vormt op zijn beurt een belangrijke basis voor de federale en deelstaatregeringen om coronamaatregelen, zoals anderhalve meter afstand, contactbeperkingen, lockdowns, avondklokken of andere zeer vergaande maatregelen die rechten van de mens ontnemen te rechtvaardigen.

“Volgens onze studie is een positieve RT-PCR-test alleen niet voldoende bewijs dat de geteste personen het coronavirus ook op andere mensen kunnen overbrengen”, zegt prof.dr. Andreas Stang, directeur van het Instituut voor Medische Informatica, Biometrie en Epidemiologie (IMIBE) van het Universitair Ziekenhuis van Essen. Hij deed mee aan het onderzoek en is één van de auteurs.

“Het aan het einde berekende aantal SARS-CoV-2-positieve testers mag daarom niet worden gebruikt als basis voor pandemische bestrijdingsmaatregelen zoals quarantaine, isolatie of lockdown.”

De onderzoekers adviseren daarom om gegevens uit andere gebieden te verzamelen of te gebruiken om de pandemische situatie te beoordelen. “Betrouwbare informatie over bedbezetting en sterfte op de intensive care, d.w.z. het respectievelijke aantal sterfgevallen in verband met het zogeheten covidvirus, zou bijvoorbeeld geschikter zijn”, suggereert epidemioloog prof. Stang. (bron)

“Gemiddeld bleek ongeveer 60% van degenen die werden getest met covidsymptomen zulke hoge CT-waarden te hebben; in week 10 t/m 19 was het zelfs 78% die zeer waarschijnlijk niet meer besmettelijk was”, benadrukt prof. Stang. “Het opvragen van de covid symptomen van de getesten zou ook helpen.”

Alleen dan is er geen pandemie meer. Maar dat weet Dr. Stang waarschijnlijk zelf ook alleen stelt hij het wat politiek correcter.

Bronnen:
https://www.uni-due.de/2021-06-18-studie-aussagekraft-von-pcr-tests
https://www.journalofinfection.com/article/S0163-4453(21)00265-6/fulltext

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...