Artsen Covid Collectief (1500+ medici) van LinkedIn afgegooid: ‘Dit kán zo toch niet langer’

 Ninefornews.nl

Het Artsen Covid Collectief, waar 1572 medisch specialisten bij zijn aangesloten, is van LinkedIn afgegooid. De organisatie staat kritisch tegenover veel coronamaatregelen. Zo is het Artsen Collectief tegen een algemene mondkapjesplicht en is zij het standpunt toegedaan dat massale vaccinatie van de algehele bevolking tegen Covid-19 onverantwoord en onnodig is. De groep vindt ook het massaal testen van de bevolking onacceptabel.

“Er is sprake van een angstpandemie rondom corona. De schadelijke gevolgen van de coronamaatregelen voor onze psychische gezondheid, zoals minder sociale contacten, minder bewegen en het ontstaan van financiële problemen, zijn zodanig groot dat zij niet in verhouding staan tot het doel ervan. Angst zonder perspectief tast gezondheid en draagvlak aan,” schrijft het collectief.

Aanleiding: petitie tegen buitensporige maatregelen

Voorzitter Evelien Peeters, werkzaam als internist-endocrinoloog, schrijft in een reactie op LinkedIn: “Het Artsen Covid Collectief is van LinkedIn afgegooid net! De aanleiding betreft de petitie die we samen met Herstel-NL indienden bij het Europees Parlement. Dezelfde petitie is vanuit meerdere Europese landen ingediend. Ook de post van Herstel-NL over deze petitie is net verwijderd. Wat kan de reden zijn dat zoiets gebeurt?”

“Hoe vrij moet de vrijheid van meningsuiting zijn? Wat vind jij aanvaardbaar qua censuur?” vraagt ze.

In de petitie waarschuwen de organisaties het Europees Parlement voor buitensporige maatregelen voor de volksgezondheid die zijn opgelegd door EU-regeringen. Ze spreken het Europees Parlement erop aan dat de lockdowns, inperkingen en andere daaropvolgende beperkingen niet langer proportioneel, gerechtvaardigd of empirisch onderbouwd zijn.

Monddood gemaakt

Het regent ondertussen verontwaardigde reacties. “Dit kán zo toch niet langer mensen,” schrijft columniste Marianne Zwagerman. Programmamaker Flavio Pasquino voegt toe: “Een keurige partij die ruim 1500 medici vertegenwoordigt monddood gemaakt!”

Psychiater Monique de Veth-Konings reageert: “Delen van andere informatie, kritisch zijn, is iets wat blijkbaar niet meer kan in Nederland. Er kan toch echt gesproken worden van censuur.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...