Noorwegen dumpt AstraZeneca vaccins vanwege hoger sterfterisico dan Covid

—————————————————————————————————————————————–

Noorse RIVM: Stoppen met dit vaccin redt mensenlevens – EMA waarschuwt: AZ vaccin kan ook lekkende bloedvaten en zeer lage bloeddruk veroorzaken, met in ergste geval nierfalen en hersenbloedingen

—————————————————————————————————————————————–

Noorwegen heeft besloten om zijn voorraad AstraZeneca vaccins in de buurlanden te dumpen, omdat je statistisch een grotere kans hebt te sterven door dit vaccin dan door Covid-19.

De FHI, de Noorse versie van het RIVM, kwam tot het besluit omdat is aangetoond dat het AZ vaccin serieuze complicaties zoals bloedklonters, bloedingen en een te laag aantal bloedplaatjes kan veroorzaken. Door het vaccin nu te dumpen kunnen 10 mensen worden gered die anders gestorven waren door de bijwerkingen. Het AZ vaccin heeft volgens de FHI in Noorwegen een mortaliteit van 2,3 op de 100.000.

De instantie is daarnaast tegen vrijwillige verstrekking van het AZ vaccin, omdat het ‘onethisch’ wordt gevonden om mensen ‘die zich niet ten volle bewust zijn van het risico waaraan ze worden blootgesteld’ hiermee in te spuiten. Desondanks wordt de voorraad wel aan buurlanden gegeven (in de trant van ‘alle levens zijn gelijk, maar Noorse levens zijn meer gelijk dan Zweedse’?).

82% van de Noren vond de vaccins tegen Covid aanvankelijk een goed idee, maar inmiddels is 76% sceptisch. 99% wil zich sowieso niet met AstraZeneca laten injecteren; tegen de genmanipulatie ‘vaccins’ van Moderna (9%) en Pfizer (8%) bestaat (nog) veel minder wantrouwen.

Duitse wetenschappers hebben ontdekt dat het Johnson & Johnson vaccin eenzelfde risico op bloedklonters geeft als dat van AstraZeneca. De EMA waarschuwt inmiddels voor nog een andere potentiële bijwerking van het AZ vaccin: het Capillary Leak Syndrome, dat lekkende bloedvaten en een zeer lage bloeddruk veroorzaakt. Dat kan leiden tot pijn, misselijkheid, vermoeidheid, en in het ergste geval tot nierfalen en hersenbloedingen. (1)

We willen niemand ongerust maken, maar degenen die nog steeds denken ‘ik heb me laten vaccineren en heb nergens last van’: vaccinatieschade kan onmiddellijk optreden, na een paar dagen of weken, maar ook pas na enkele maanden of zelfs jaren. Het is in dit opzicht net als kanker: dat kan zich razendsnel ontwikkelen, maar ook heel erg langzaam.

 

Xander

(1) GreatGameIndia (Journal on Geopolitics & International Relations)
(2) Afbeelding AstraZeneca vials: WikiMedia Commons, auteur Whispyhistory , Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...