Journaliste stelt premier van Canadese provincie vraag over ivermectine, dit is zijn bizarre antwoord

Ze bestaan ze nog: journalisten die kritische vragen stellen. Brian Pallister, de premier van de Canadese provincie Manitoba, kreeg eind vorige maand tijdens een persconferentie een vraag van een journaliste over ivermectine. Zijn antwoord was buitengewoon bizar.

“Ivermectine lijkt geen schade toe te brengen en heeft veel mensen geholpen. Doen wij hier iets mee en zo niet, waarom niet?” vroeg de journaliste.

Premier Pallister negeerde de vraag volkomen en zei onderzoek te doen naar manieren om vaccins in de toekomst makkelijker beschikbaar te maken, met het oog op boostervaccins of een eventuele volgende pandemie. De premier vertelde glunderend dat de productie van geneesmiddelen ‘onze grootste industrie is’. Met andere woorden: het draait vooral om geld.

Er worden steeds meer studies gepubliceerd die aantonen dat het middel werkt tegen corona. Begin deze week schreef de krant The Epoch Times over een nieuwe studie waaruit blijkt dat ivermectine de coronasterfte aanzienlijk terugdringt.

De Jonge: geen indicatie dat ivermectine werkzaam is bij corona

Ook in eigen land willen politici niets weten van medicijnen als ivermectine. Zo zei zorgminister Hugo de Jonge eind vorig jaar: “Twee dingen: één, er is geen indicatie dat ivermectine werkzaam is bij corona; dat is één. En twee is veel belangrijker nog, het is niet aan de politiek om te zeggen welk middel wel of niet werkt. Daar hebben we het vaker over gehad. Dat vind ik onjuist en het politiek aanprijzen van een middel waarvan de artsen zeggen dat het niet werkt, vind ik nog onjuister.” Iedereen moet en zal de prik halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...