Meer vaccin problemen: Israëlische studie linkt Pfizer-vaccin aan zeldzame bloedziekte

Maandag kondigden onderzoekers in Israël een ander mogelijk verband aan tussen de Pfizer COVID-19 vaccinatie en een mogelijk dodelijke medische aandoening. Onderzoekers hebben een mogelijk verband vastgesteld tussen het vaccin en een plotse toename van het aantal gevallen van trombotische trombocytopenische purpura (TTP) – een zeldzame bloedaandoening, meldt thenewamerican.com.

TTP is een zeldzame auto-immuunziekte die kan leiden tot de vorming van kleine bloedstolsels in het hele lichaam. De stolsels kunnen verhinderen dat het bloed de vitale organen, zoals het hart en de hersenen, kan bereiken. Bovendien kan de aandoening ertoe leiden dat te veel bloedplaatjes in het lichaam worden gebruikt, waardoor het bloed van het lichaam niet meer kan stollen wanneer dat nodig is.

Artsen van het Institute of Hematology at Shamir Medical Center werden voor het eerst geattendeerd op het potentiële probleem toen zij een plotselinge toename van TTP-gevallen in Israël opmerkten – vier in één maand in tegenstelling tot twee of drie gevallen per jaar.

Het medisch team heeft een “chronologisch verband” vastgesteld tussen de vaccinatie en het begin van de symptomen. De getroffenen zijn een combinatie van nieuwe patiënten en anderen bij wie eerder TTP was vastgesteld en bij wie de symptomen na een lange periode van remissie terugkwamen.

Het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid onderzoekt momenteel het probleem. Tot dusver benadrukken de ambtenaren dat het risico zeer klein is en de burger er niet van moet weerhouden zich te laten vaccineren.

Dr. Maya Koren-Michowitz, hoofdonderzoeker van het Hematology and the Translational Hemato-Oncology Laboratory, heeft aanbevolen dat iedereen met een vroegere TTP diagnose zich alleen laat vaccineren na overleg met hun arts.

“Artsen en patiënten moeten alert zijn op de klinische symptomen: zwakte vermoeidheid, neurologische stoornissen, bloedingen en pijn op de borst”, aldus het onderzoeksteam in een persbericht.

Andere symptomen van TTP zijn paarsachtige blauwe plekken zonder duidelijke oorzaak, purpura genaamd; kleine rode of paarse vlekken die met huiduitslag kunnen worden verward; een gelige huid – ook geelzucht genoemd; een plotselinge bleke gelaatskleur; verwarring; en ernstige hoofdpijn.

TTP had ooit een overlevingskans van slechts tien procent, maar door nieuwe behandelingen en vroege diagnoses is de overlevingskans vandaag de dag gestegen tot meer dan tachtig procent.

Het is niet het eerste probleem dat zich voordoet met het Pfizer-vaccin, dat gebruik maakt van messenger RNA (mRNA)-technologie. Ook het Moderna-vaccin maakt gebruik van deze technologie.

Begin juni stelden onderzoekers in Israël voor het eerst een “waarschijnlijk verband vast tussen het ontvangen van de tweede dosis van het (Pfizer) vaccin en het optreden van myocarditis bij mannen tussen 16 en 30 jaar”.

Later in de maand bevestigden Amerikaanse functionarissen dat er een mogelijk verband bestond tussen mRNA-vaccins en een verhoogd aantal myocarditis en pericarditis gevallen – ontsteking van de hartspier of ontsteking van de spieren rond het hart, voornamelijk bij jonge mannen.

De CDC had oorspronkelijk voor 18 juni een “spoedvergadering” gepland om de nieuwe bevindingen te bespreken, maar die vergadering werd uitgesteld tot vandaag vanwege de nieuwe feestdag Juneteenth National Independence Day.

Dus, de term “spoedvergadering” betekent duidelijk niet voor iedereen hetzelfde.

Andere COVID-19 vaccins hebben soortgelijke problemen gemeld. Het vaccin van AstraZeneca werd in verband gebracht met een toename van ernstige bloedstolsels met sterfgevallen tot gevolg in Europa, Afrika, Azië en Australië, waarbij sommige landen het gebruik ervan een tijdlang opschortten. Denemarken heeft het AstraZeneca-vaccin zelfs verboden in het land te worden gebruikt.

Normaal duurt het zes tot zeven jaar om klinische proeven met vaccins te voltooien. Door de paniek rond de COVID-19-pandemie zijn nieuwe vaccins in allerijl aan het publiek aangeboden zonder een behoorlijke testperiode. Bovendien is het publiek door regeringen, de media en social media aangespoord om zich zo snel mogelijk te laten vaccineren.

Alle vaccins die momenteel in gebruik zijn, zijn per definitie experimenteel. Ze zijn goedgekeurd voor noodgebruik door regeringen die handelen uit angst in plaats van uit logica. Is het een wonder dat we steeds weer nieuwe problemen zien opduiken als gevolg van deze overijverige en onvoorzichtige distributie-inspanningen?


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

KATS