Israël: Coronavirus uitbraken onder gevaccineerden

Wat is het nut van een vaccin als je toch de ziekte krijgt, vraag je je af?

The Jerusalem Post:

Na een jaar van COVID-19 is het gemakkelijk om de paniekknop in te drukken als het gaat om mini-uitbraken. Maar dergelijke korte pieken zijn “volledig te verwachten,” en het is nog niet de tijd om een rode vlag te hijsen, vertelden gezondheidsdeskundigen aan The Jerusalem Post.

Het publiek van een voorstelling in Beit She’an afgelopen donderdag werd gevraagd in quarantaine te gaan nadat ontdekt was dat een aanwezige coronavirus-positief was, wat tot bezorgdheid leidde.

Daarnaast waren er uitbraken – sommige groot – op verschillende scholen.

“Zolang er binnen en buiten Israël wordt gereisd, zullen er uitbraken zijn onder mensen, gevaccineerd en ongevaccineerd, en vooral onder studenten,” vertelde prof. Eyal Leshem, directeur van het Centrum voor Reisgeneeskunde en Tropische Ziekten van het Sheba Medisch Centrum in Tel Hashomer, aan de Post.

Oh, wow. Het is een eindeloze cyclus van virussen en vaccins! Het lijkt de griep wel, die komt ook elk jaar in een iets andere vorm terug. En dat wisten de beleidsmarionetten ook al een tijdje, want op 14 april van dit jaar bevestigde de voorzitter van de Europese Commissie dat Brussel onderhandelde over een contract met Pfizer voor de productie van 1,8 miljard mRNA-vaccindoses. Dat is precies vier keer de bevolking van de 27 lidstaten van de Europese Unie. Genoeg om de hele bevolking twee jaar lang elk half jaar te vaccineren. Ze wisten dus al dat de vaccins het virus niet zouden uitroeien, net als Netanyahu die twee dagen eerder op 12 april aankondigde dat Israëliërs elke 6 maanden ingeënt zullen moeten worden.

De kop zou moeten zijn dat “dit niet verrassend is,” benadrukte Prof. Eran Segal, een computationeel bioloog van het Weizmann Institute of Science in Rehovot.

Als zodanig “vertellen deze laatste uitbraken ons dat dit is hoe de toekomst eruit gaat zien,” zei Leshem. “Mensen die niet gevaccineerd zijn kunnen besmet raken, en mensen die volledig gevaccineerd zijn kunnen besmet raken maar zullen beschermd zijn tegen ernstige ziekte.”

Met meer dan 90% van de Israëli’s boven de 50 jaar die zijn ingeënt, “vormen deze uitbraken geen risico voor de volksgezondheid,” zei hij.

Segal zei: “Dus, ik denk dat we de ontwikkelingen moeten volgen, maar voor de rest, zijn we business as usual.”

Er moet echter worden opgemerkt dat onder de mensen die tijdens de recente uitbraken zijn besmet, maar liefst een derde was gevaccineerd, volgens Cyrille Cohen, hoofd van het immunotherapielaboratorium aan de Bar-Ilan Universiteit.

Als zodanig zou het land moeten overwegen enkele aanvullende stappen te nemen om Israël te beschermen tegen een nieuwe golf van coronavirussen, zei hij.

Dus als een derde van de uitbraak bestaat uit mensen die gevaccineerd zijn, betekent dit dat gevaccineerden bijna evenveel kans hebben om het veronderstelde virus te krijgen als niet-gevaccineerden.

Israël gaat ook weer massale tests uitvoeren.

Israël is tot nu toe het model voor de wereld geweest.

Dus – wees er klaar voor!


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

KATS