Honderden gevaccineerde Indonesische zorgmedewerkers krijgen corona, tientallen in het ziekenhuis

Meer dan 350 artsen en verpleegkundigen uit Indonesië hebben corona gekregen terwijl ze volledig gevaccineerd waren met Sinovac, het Chinese coronavaccin. Tientallen van hen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

De meeste zorgmedewerkers hebben geen klachten en zijn thuis in quarantaine gegaan. Tientallen gevaccineerde zorgwerkers belandden in het ziekenhuis met hoge koorts en een lage zuurstofsaturatie.

De zorgmedewerkers werden in januari als één van de eersten gevaccineerd tegen corona. Vrijwel alle zorgverleners hebben het coronavaccin van het Chinese biofarmabedrijf Sinovac gekregen, schrijft Reuters.

Reden tot zorg

Hoewel het aantal Indonesische zorgmedewerkers dat sterft aan corona scherp is gedaald, zeggen gezondheidsexperts dat de ziekenhuisopnames reden zijn tot zorg. In Indonesië zijn minstens vijf artsen en één verpleegster overleden hoewel ze gevaccineerd waren. Eén van hen had alleen de eerste prik gehaald.

In Kudus in de provincie Centraal Java is één arts overleden, maar hij zou onderliggende aandoeningen hebben gehad. Radioloog Prijo Sidipratomo zei tegen Reuters dat er in de afgelopen maand minstens zes artsen zijn opgenomen in het ziekenhuis die al gevaccineerd waren. Eén van hen zou nu op de IC liggen.

In Servië bleek tijdens een klinische studie dat 30 procent van de 65-plussers geen antilichamen had na vaccinatie met Sinovac. Servië is het eerste Europese land dat Chinese vaccins gebruikt.

Tientallen sterfgevallen

De overheid van Hongkong heeft onlangs een veiligheidsrapport over coronavaccins gepubliceerd, meldt de Hongkongse publieke omroep RTHK. Daaruit blijkt dat tientallen sterfgevallen en 87 gevallen van gezichtsverlamming gelinkt kunnen worden aan vaccinaties in Hongkong. De helft van de patiënten kreeg Sinovac, de andere helft het Chinese BioNTech-vaccin.

In het rapport wordt gewaarschuwd voor een mogelijk verband tussen de Chinese vaccins en gezichtsverlamming. De Universiteit van Hongkong gaat de gevallen nader onderzoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...