Grote corona-uitbraak onder gevaccineerden in woonzorgcentrum in Nijvel, 12 doden

In een woonzorgcentrum in het Belgische Nijvel zijn 12 mensen overleden na een grote corona-uitbraak. Vrijwel alle bewoners waren gevaccineerd. Experts onderzoeken momenteel wat de reden is van de uitbraak, meldt de VRT.

Zo’n 95 procent van de bewoners van het woonzorgcentrum, Nos Tayons in Waals-Brabant, is gevaccineerd met Pfizer en toch raakte de helft van de 119 bewoners besmet. De 12 bewoners die zijn overleden waren allemaal ingeënt.

De Delta-variant zou er rondgaan. In Groot-Brittannië is bijna een derde van de mensen die overlijden met de Delta-variant volledig gevaccineerd, valt te lezen in een rapport. De Delta-variant is daar inmiddels dodelijker voor gevaccineerden dan voor niet-gevaccineerden, schrijft weekblad Wochenblick.

Buitengewoon gevaarlijk

Dit is waar Geert Vanden Bossche, een onafhankelijk viroloog en vaccindeskundige, eerder al voor waarschuwde. Hij schreef in een verklaring dat de coronavaccins een bedreiging vormen voor de gezondheidstoestand van de algemene bevolking.

De huidige coronavaccins zijn ongeschikt, zelfs buitengewoon gevaarlijk om massaal toegediend te worden te midden van een pandemie, zei Vanden Bossche, die voorheen werkzaam was bij onder andere GAVI en de Bill & Melinda Gates Foundation.

Het vaccin dwingt het virus om te muteren. Na enkele doelgerichte mutaties zal het volledig resistent worden tegen antistoffen tegen corona, ongeacht of die via natuurlijke infectie dan wel door vaccinatie werden opgewekt. Gevaccineerden zijn op dat moment alle immuniteit tegen corona totaal verloren, zei de viroloog.

Desastreuze gevolgen

Vooral ouderen met een zwak immuunsysteem die al gevaccineerd zijn, lopen volgens hem risico. Antilichamen die na de vaccinatie gevormd worden, vallen vooral het spike-eiwit van het coronavirus aan. De mutaties stellen het uiteindelijk in staat te ontsnappen aan de door het vaccin opgewekte antilichamen.

Dit kan desastreuze gevolgen hebben en tot massale sterfte leiden, stelt Vanden Bossche. “Het leidt onvermijdelijk tot resistentie tegen het vaccin. Als gevolg van de massale vaccinatie zullen vooral de ouderen, die als eerste gevaccineerd werden, plotseling niet langer beschermd zijn.”

Ook Nobelprijswinnaar Luc Montagnier heeft gewaarschuwd dat de coronavarianten worden veroorzaakt door de vaccins.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...