Geen mondkapje: Coronapolitie worstelt 77-jarige invalide man tegen de grond

Gezien de dalende coronacijfers hebben veel Duitse steden de mondkapjesplicht buitenshuis al opgeheven. Desalniettemin werd het tot het einde met een hardheid afgedwongen die verraste. Bijvoorbeeld vorige week in Gladbeck in Noordrijn-Westfalen. Een voorbijganger filmde een oudere man die door een agent tegen de grond werd geworsteld. Hij stond zonder mondkapje voor een ijssalon. De agent vroeg hem zijn mond en neus te bedekken of weg te gaan, schrijft reitschuster.de.

De politieman worstelde hem vervolgens tegen de grond en drukte hem tegen de stoep. Tijdens de actie valt ook een tafel om. Er wordt een uitroep gehoord, maar die kan niet duidelijk aan de oude man worden toegeschreven. Verschillende voorbijgangers protesteren tegen het politieoptreden. De mondkapjesweigeraar zegt dat hij 77 jaar oud is en lichamelijk gehandicapt. Zijn handen trillen. De politieman is hier niet van onder de indruk, hij blijft de man op de grond duwen. De man zegt dat hij de bevelen van de politieagent niet zal opvolgen. Uit de ooggetuigenopname wordt niet duidelijk wat er daarna gebeurt, het eindigt na een paar minuten. Hier kunt u de video zien, die op social media golven maakt.

Bij navraag van JF bij de verantwoordelijke politie in Recklinghausen verklaarde deze dat de man de mondkapjesplicht in de voetgangerszone had overtreden. Hij had ook geweigerd een mondkapje op te doen. De agenten hadden hem daarop een ontzegging in de voetgangerszone aangezegd. Hij overtrad dit en keerde zonder mondkapje terug naar de voetgangerszone. Daarna kreeg hij een tweede uitwijzing, die hij ook negeerde. De agenten voerden hem vervolgens uit de voetgangerszone en uit het gebied waar mondkapjes verplicht waren. Een uur later werd hij opnieuw zonder mondkapje aangetroffen in de ijssalon, waar de scène plaatsvond die op de video te zien is. De Gladbecker werd naar de verantwoordelijke politiecommissaris gebracht; tegen hem loopt nu een vooronderzoek wegens verzet tegen handhavers, bovendien dreigt hem een boete wegens overtreding van de Coronabeschermingsverordening, aldus de politie volgens JF.

Gekkenhuis Duitsland: politie meldt nieuwe succesvolle slag tegen “Coronacriminaliteit”

Zelfs indien de man herhaaldelijk de voorschriften heeft overtreden, is de vraag of het buitensporig fysiek gebruik hier in overeenstemming is met de evenredigheid. In mijn ogen toont dit aan hoe groot de spanningen vandaag zijn ten gevolge van de Coronamaatregelen, vooral bij de politie. Voorstanders van de Coronamaatregelen, die in Duitsland bijzonder nauwgezet worden uitgevoerd, zullen de politie waarschijnlijk verdedigen en erop wijzen dat zij slechts de wet handhaaft. Maar zelfs in dit geval kan een gevoel voor proportie worden toegepast en hoeven mensen niet zomaar op brute wijze tegen de grond te worden getrokken. De reactie van de voorbijgangers illustreert in mijn ogen het contrast tussen de aanleiding van de operatie en de hardheid ervan.

In de vele maanden van de Coronapandemie heb ik met eigen ogen en op video’s zoveel harde politieoperaties gezien, dat mijn oorspronkelijk zeer, zeer groot vertrouwen in de Duitse politie, die ik altijd massaal verdedigde tegen veinzende beschuldigingen, voorgoed aan het wankelen is gebracht. Zelfs als ik de individuele agenten slechts voorwaardelijk beschuldig. Insiders van de politie hebben mij herhaaldelijk verteld hoe de agenten letterlijk door hun leiding, vooral de politieke, worden opgehitst tegen mensen die een andere mening hebben in Corona. Helaas.

Frontnieuws heeft inmiddels een hele reeks verzameld over het “prijzenswaardige” gedrag van de uitvoerende macht ten opzichte van kritische gezagsgetrouwe burgers. Hier te zien:


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

KATS