Schwabs World Economic Forum presenteert: digitale paspoorten voor je kleren

De mode-industrie is verantwoordelijk voor een tiende van de wereldwijde CO2-uitstoot. Oude kleding wordt niet opnieuw gebruikt, maar weggegooid. Gelukkig heeft het World Economic Forum dé oplossing: een digitaal paspoort voor je kleding.

Het bedrijf Eon wil ieder nieuw kledingstuk van een digitaal geboortecertificaat voorzien waarmee het altijd en overal kan worden gevolgd. Zo’n certificaat is gelinkt aan een virtuele replica van het echte product en een digitaal paspoort. Is dat niet handig?

Bijvoorbeeld: een jurk wordt op een avond gedragen door een celebrity, vervolgens verkocht of verhuurd, et cetera. Al deze gegevens verschijnen in het digitale paspoort. De kledingstukken worden voorzien van een QR-code of een RFID-chip. Dit moet onderdeel gaan worden van de ‘circulaire economie’, waar Frans Timmermans het zo vaak over heeft.

Eon wil samen met Microsoft miljarden kledingstukken ‘online’ brengen voor het jaar 2025:

Volgende stap

Vijf jaar geleden kondigde Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum, deze ontwikkeling al aan tijdens een interview met RTS, de Franstalige publieke omroep van Zwitserland.

Hij zei in 2016 dat we draagbare technologie, zogeheten wearables, binnen nu en 10 jaar in onze kleding bij ons dragen. De volgende stap? De technologie wordt vervolgens ook geïmplanteerd in ons brein of onder onze huid, aldus Schwab. Een chip in je hoofd dus.

Schwab zei dat we hierdoor ‘met ons brein kunnen communiceren met de digitale wereld’. Het gaat nu hard.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...