Duizenden vrouwen melden menstruatieproblemen na coronaprik

In Groot-Brittannië hebben zo’n 4000 vrouwen melding gemaakt van menstruatieproblemen na de coronaprik. De Britse medicijnwaakhond MHRA zegt de cijfers nauwgezet te volgen. De Sunday Times schrijft dat 2734 meldingen gelinkt zijn aan het AstraZeneca-vaccin, 1158 aan de Pfizer-prik en 66 aan het Moderna-vaccin.

De vrouwen, tussen de 30 en 49 jaar oud, verloren meer bloed dan ze gewend waren. De MHRA, die gefinancierd wordt door de Bill & Melinda Gates Foundation, zegt dat er tot dusver ‘geen bewijs is dat menstruatieproblemen moeten worden toegevoegd aan de lijst met bijwerkingen’.

Niet alle gevallen worden gemeld

Anderen vinden dat er meer gegevens moeten worden verzameld om te kunnen achterhalen waarom dit gebeurt. Eén van hen is dr. Sue Ward, vicevoorzitter van het Royal College of Obstetricians and Gynaecologists. Ze zei dat de menstruatie bij sommige vrouwen na het coronavaccin heviger lijkt te zijn dan normaal. “Neem bij abnormaal bloedverlies contact op met je arts,” zei Ward.

Victoria Male, een voortplantingsimmunoloog van Imperial College London, zei dat niet alle gevallen worden gemeld en dat er dus waarschijnlijk nog meer vrouwen zijn die hier last van hebben. “Veel mensen hebben contact met me opgenomen vanwege veranderingen in hun menstruatie na de vaccinatie,” zei Male.

Pijnlijkste menstruatie ooit

Angharad Planells uit Cheltenham zei dat ze na haar tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin 11 dagen overtijd was. Toen ze uiteindelijk ongesteld werd, kreeg ze misschien wel de pijnlijkste menstruatie die ze ooit had gehad. Ze voelde zich naar eigen zeggen zelfs een beetje misselijk.

[Zero Hedge]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...