Nieuwe ANP-baas: als je je niet laat vaccineren, vind ik dat je niet langer het recht hebt om voorrang te krijgen op zorg

Eind vorige maand werd bekend dat persbureau ANP in handen komt van investeerder Chris Oomen, die jarenlang bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar DSW was. Hij is van plan voor de lange termijn eigenaar te blijven.

De 71-jarige Oomen deed afgelopen week een aantal opmerkelijke uitspraken in de media. Hij zei in een interview met de Volkskrant dat hij het persbureau wil inzetten ‘in de strijd tegen nepnieuws’. Hij zag naar eigen zeggen het gevaar van ‘nepnieuws’ na de verkiezing van Trump in 2016.

Oomen: het is asociaal om je niet tegen corona te laten vaccineren

“Hij loog over dingen die iedereen op beeld kon zien. Dezelfde ontkenning van de werkelijkheid zie je in Nederland ook. Zo’n meneer Baudet doet hetzelfde. Ik vind de vrijheid die men zich in onze democratie permitteert, soms veel te ver gaan,” zei Oomen.

De nieuwe ANP-baas zei verder dat hij ‘anti-vaxxers’ probeert uit te leggen ‘hoe asociaal het is om je niet tegen corona te laten vaccineren’. Zo draag je volgens Oomen bij aan de mogelijkheid dat het virus zich verspreidt en muteert. “Je mag het eigenlijk niet zeggen, maar als je je niet laat vaccineren, vind ik dat je niet langer het recht hebt om voorrang te krijgen op de reguliere zorg van wie dan ook.”

Geen plannen om dingen te veranderen

Oomen zei eerder al dat hij geen plannen heeft om dingen te veranderen. ANP levert nieuws aan onder meer RTL, de NOS, De Telegraaf, de Volkskrant, het AD en NRC, maar ook aan regionale bladen. De komende jaren kunnen we dus weer veel berichten verwachten waarin Trump en Baudet worden verguisd en de coronavaccins de hemel in worden geprezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...