Medische apartheid: Britse gezondheidsminister hint op voortrekken gevaccineerden

Woensdag werd in het Britse parlement gedebatteerd over een voorstel om de versoepelingen uit te stellen. Tijdens het debat vroeg parlementslid Liam Fox aan minister van Volksgezondheid Matt Hancock hoeveel mensen in het ziekenhuis terechtkomen die zijn uitgenodigd voor de coronavaccinatie, maar ervoor hebben gekozen om zich niet te laten vaccineren.

Interessant genoeg zei Hancock dat een vijfde van de coronapatiënten die de afgelopen week zijn opgenomen in het ziekenhuis gevaccineerd is. De minister suggereerde dat de overheid voorrang moet geven aan mensen die nog geen vaccinatie aangeboden hebben gekregen en dat mensen die het vaccin hebben geweigerd op de tweede plaats komen.

“Ik denk dat er een wezenlijk verschil zit tussen de verantwoordelijkheid van de overheid om een vaccin aan te bieden aan alle volwassenen… en de verantwoordelijkheid die we hebben als iemand het vaccin nog niet aangeboden heeft gekregen, is groter dan de verantwoordelijkheid die we hebben als we een vaccin hebben aangeboden, maar iemand heeft ervoor gekozen om het niet te nemen. En er zit een wezenlijk verschil tussen die twee situaties,” aldus minister Hancock.

In deze situatie krijgen de ongevaccineerden de schuld van ‘de druk op de zorg’ of het ‘in gevaar brengen van zorghelden’. Ze zouden worden weggezet als onverantwoordelijk en minder zorg of helemaal geen zorg krijgen, of tegen extra betaling.

En de parlementsleden vertrokken geen spier.

[OffGuardian]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...