De Jonge: kinderen vanaf 12 jaar vaccineren ‘omdat ze lijden onder de maatregelen’

Zorgminister Hugo de Jonge zei vrijdag tijdens de persconferentie dat hij de mensen die nog niet gevaccineerd zijn de komende periode alsnog de kans wil bieden om zich te laten inenten, dicht bij huis. “Dus de GGD komt naar u toe deze zomer. Met de ‘spuitbus’ gaan ze de wijken in waar de vaccinatiegraad laag is,” zei De Jonge. “Zo kunnen ze mensen beter bereiken en met twijfelaars in gesprek gaan.”

“En er valt steeds meer voor te zeggen om naast alle volwassenen ook alle 12- tot 18-jarigen te vaccineren. Voor de samenleving als geheel, om in het najaar beter beschermd te zijn. En voor de jongeren zelf,” zei hij.

Advies van de Gezondheidsraad

“Jongeren lijden weliswaar niet zo erg onder het virus, maar wel onder de maatregelen die nodig zijn als zij of een klasgenoot door het virus besmet raken,” sprak De Jonge. “Onze jongeren hebben al te veel les via een computerscherm meegemaakt.”

“Dus we kijken uit naar het advies van de Gezondheidsraad en we zullen dan een besluit nemen,” benadrukte hij. De jongeren moeten zich volgens De Jonge dus laten vaccineren omdat ze zo’n last hebben van de maatregelen. Is het dan niet handiger om gewoon de maatregelen af te schaffen?

Risico’s en onzekerheden

Overigens zei De Jonge vlak daarvoor nog dat ‘er richting het najaar een aantal risico’s en onzekerheden zijn waarmee we rekening hebben te houden’. “Bijvoorbeeld: in hoeverre mensen die gevaccineerd zijn nog een rol spelen in de verspreiding van het virus.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...