Bezorgdheid Nederlandse broer en zus afgewezen na overlijden moeder kort na COVID-19 injectie

Op 14 juni 2021 publiceerde een Nederlandse nieuwssite een artikel over het overlijden van een 74-jarige vrouw uit de stad Breda, kort nadat zij een COVID-19 vaccin had gekregen, bericht sott.net.

Zij is een van de 381 mensen die momenteel in Nederland geregistreerd staan als “overleden na coronavaccinatie”. Op maandag 19 april was zij aan het tennissen en daarna fietste zij naar de vaccinatielocatie voor haar eerste COVID-prik. ’s Avonds stuurde ze een sms’je naar haar zoon Jasper en dochter Femke met de tekst: “Als ze je ’s nachts het vaccin geven, merk je er blijkbaar niets van”.

Die nacht overleed ze in haar slaap en haar zoon vond haar de volgende avond.

De eerste gedachte die zowel Jasper als Femke hadden, was dat haar dood waarschijnlijk met het vaccin te maken had. “Dat leek ons de meest logische verklaring”, zegt Jasper. De zoektocht naar medewerking en antwoorden van de medische autoriteiten blijkt echter erg moeilijk te zijn, waardoor de broers en zussen zich afgewezen en alleen voelen.

De avond van de dood van hun moeder belden ze een schouwarts, maar die was niet echt geïnteresseerd in mogelijke oorzaken. Femke vertelt: “Toen we zeiden dat we grondig wilden laten onderzoeken wat er gebeurd was, begon de keuringsarts meteen over de transportkosten en reageerde heel defensief.” De schouwarts was niet de enige zorgverlener die weinig interesse toonde in de oorzaak van het overlijden van hun moeder. Toen ze met de huisarts van hun moeder spraken, probeerde die hen ervan te overtuigen dat de dood van hun moeder hoogstwaarschijnlijk toeval was, en dat het weinig zin heeft om naar een verband met het vaccin te zoeken. Jasper merkt op: “Uiteindelijk heeft de huisarts wel een patholoog geregeld om het overlijden verder te onderzoeken. Maar is het niet vreemd dat je zoveel tegenwerking moet ondervinden?”

Hun moeder, Annemiek, was hersteld van borstkanker maar kreeg nog steeds immunotherapie, de laatste sessie vond vijf dagen voor de vaccinatie plaats. De immunotherapie veroorzaakte diarree. Haar kinderen merken echter op: “Mensen die het verhaal lezen, zullen misschien denken: een oudere vrouw, een voormalig kankerpatiënt, zo iemands dood is te verwachten. Maar onze moeder was echt weer fit en vol leven. Ze had veel voor onze vader gezorgd voordat hij afgelopen januari overleed. Nu wilde ze echt weer iets van haar leven maken. En dat heeft ze gedaan.”

Ze benadrukken beiden dat ze geen ‘corona-ontkenners’ zijn en het nut van vaccinaties inzien. Maar die plotselinge dood heeft bij hen wel vragen opgeroepen, en vooral de moeite die ze hebben gehad om antwoorden te vinden. Jasper zegt: “Je moet alles zelf doen, weerstand overwinnen, en toch, als je een bevolking massaal vaccineert en er gebeurt zoiets, dan zou je als overheid en medische/wetenschappelijke gemeenschap toch tot op de bodem willen uitzoeken wat er aan de hand is? Zou zo’n reactie dan niet veel logischer zijn?”

De patholoog die het lichaam van Annemiek onderzocht, concludeerde al dat ze geen covid had, dat er niets mis was met haar organen, en dat ze nog vrij was van kanker. Alleen de resultaten van de hersenscan moeten nog binnenkomen, en als die binnenkomen en er blijkt iets afwijkends te zijn, dan zou dat verder onderzocht moeten worden, iets wat ze zelf zouden moeten uitzoeken, zoals Jasper zegt. Hij suggereert dat het mogelijk is dat zijn moeder licht uitgedroogd was door de diarree en dat de vaccinatie een immuunrespons heeft opgewekt die haar ‘het verkeerde zetje’ heeft gegeven.

Op basis van hun ervaring met zorgverleners die in dergelijke gevallen niet bereid zijn te helpen bij het vinden van een mogelijke oorzaak, vragen Jasper en Femke zich af of veel mensen dergelijke gebeurtenissen wel melden, “vooral als artsen je ontmoedigen”. Zij vragen zich af of de 381 gemelde sterfgevallen wel overeenkomen met de werkelijkheid.

Zij zijn van mening dat de dood van hun moeder voorkomen had kunnen worden. Bijvoorbeeld door te wachten met vaccineren als de diarree voorbij is. De oncoloog heeft geen advies gegeven over de beslissing om hun moeder te laten vaccineren, iets wat volgens de broers en zussen op zijn minst standaard zou moeten gebeuren.

De gebeurtenissen rond de dood van hun moeder doen twijfels rijzen over de coronavaccinatie. Jasper zegt: “Het is niet omdat we tegen vaccinatie zijn, maar omdat we willen weten wat er gebeurd is, en omdat we vinden dat er beter met dit soort signalen moet worden omgegaan.” Zijn zus merkt dat als ze dit verhaal vertellen, ze meteen in het ‘anti-coronakamp ‘ worden gezet en daar spanning van voelen. Ze benadrukken dat ze geen ontkenners zijn, en voegen eraan toe “maar we zijn ook geen volgzame schapen”.

De boodschap die ze aan de autoriteiten willen overbrengen is: “Neem ons verhaal serieus, scheep ons niet zomaar af. Ik vind dat je die verantwoordelijkheid als medische wereld en als overheid hebt’’, zegt Jasper.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...