Italië: Pfizer-prik vier keer dodelijker dan AstraZeneca

Het is niet waar dat het vaccin van Pfizer veiliger is dan de andere. Uit gegevens van het Italiaans Agentschap voor Medicijnen (AIFA) blijkt precies het tegenovergestelde, schrijft de Italiaanse krant Il Tempo.

In een rapport dat dateert van 26 mei wordt melding gemaakt van 213 sterfgevallen na het Pfizer-vaccin. Er overleden in Italië 58 mensen na toediening van het vaccin van Moderna, 53 na AstraZeneca en 4 na Janssen. In totaal zijn dat 328 overlijdens. In Nederland zijn er tot nu toe 381 meldingen van overlijden.

Stop op AstraZeneca-prik bij 60-minners

Mensen jonger dan 60 jaar worden in Italië niet meer gevaccineerd met AstraZeneca na de dood van de 18-jarige Camilla Canepa afgelopen donderdag. Ze kreeg de prik op 25 mei en stierf als gevolg van bloedstolsels.

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar haar dood en andere gevallen van trombose in Italië. Deze week belandde een man uit Apulië in het ziekenhuis met ernstige bloedstolsels.

Twijfels groeien

En terwijl sommige mensen zich na de eerste dosis van AstraZeneca voorbereiden op de tweede van Pfizer of Moderna, groeien nu ook de twijfels over Pfizer en Moderna, aldus de krant.

De Pfizer-prik is niet alleen in Italië, maar ook in andere Europese landen dodelijker dan AstraZeneca, meldt zender RT:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...