Schokkende beelden: ‘quarantainehotels’ bij Britse vliegvelden zijn gevangenenkampen

Mensen die in een ‘quarantainehotel’ moeten verblijven, worden behandeld als gevangenen, blijkt uit beelden die bij de Londense luchthaven Heathrow zijn gemaakt. Een vrouw die buiten beeld staat, zegt in onderstaand filmpje: “Het is net een gevangenenkamp. Het is gestoord. Ze mogen niet weg!”

De persoon achter de camera vraagt een man achter het hek hoe vaak hij naar buiten mag. “Een paar keer per dag,” antwoordt hij. “Je wordt naar buiten begeleid. Op iedere verdieping zijn beveiligers aanwezig. Er zijn vier beveiligers per verdieping. Er zijn zo’n 20 beveiligers in de lobby.”

 

Niet praten

Een beveiliger met een geel hesje vraagt het gezelschap op een gegeven moment om te stoppen met praten. “We hebben jouw toestemming niet nodig,” krijgt de beveiliger te horen. Hij loopt vervolgens weg, waarna het stel dat filmt tegen de geïsoleerde man zegt: “We vinden het heel erg. Sterkte. Tot ziens.”

Reizigers die Groot-Brittannië binnenkomen vanuit een ‘rood land’ moeten een aantal dagen in quarantaine in een hotel. De kosten bedragen omgerekend 1400 tot 2100 euro.

Hotel uit de hel

“Het is als een hotel uit de hel. We worden behandeld als gevangenen,” zei een vrouw eerder deze maand over haar verblijf in het quarantainehotel bij luchthaven Londen Stansted. De vrouw zei dat ze twee keer per dag 45 minuten naar buiten mocht en vergeleek het ‘hotel’ met een gevangenis.

[Infowars]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...