Perspex schermen kunnen zelfs het risico verhogen.

Ministers krijgen ‘duidelijke begeleiding’ perspex schermen moeten worden gedumpt

art. is van The Independent.

Perspex-schermen die in kantoren en horecagelegenheden worden aangetroffen , zullen de overdracht van Covid-19 waarschijnlijk niet verminderen , is de regering verteld.

Ministers hebben “duidelijke richtlijnen” gekregen dat ze moeten worden gedumpt, omdat ze meer kwaad dan goed lijken te doen.

Omdat ze de luchtstroom van een kamer blokkeren, zouden ze de verspreiding van het virus zelfs kunnen vergroten, volgens documenten gezien door Politico .

In reactie op het rapport zei de officiële woordvoerder van de premier: “Deze beweringen komen uit een document dat we niet erkennen en het weerspiegelt niet de nieuwste denkwijze van de regering.”

Ze zeiden dat de richtlijnen voor perspex-schermen zouden blijven totdat er aanwijzingen waren dat een verandering nodig was, eraan toevoegend dat er “momenteel geen plannen zijn om wetgeving op te stellen voor ventilatienormen”.

Sinds het einde van de eerste lockdown worden er plastic schermen gebruikt op balies en tussen bureaus en tafels.

Het laatste advies komt omdat de regering ook is aangemoedigd om kantoorgebaseerd werken niet actief te promoten zodra de beperkingen verder versoepelen.

Eerder deze week kondigde Boris Johnson aan dat fase vier van de routekaart met maximaal vier weken zou worden uitgesteld om gegevens over de Delta-variant te beoordelen, met een stemming over de verlenging die aan de Commons moet worden voorgelegd.

Gezelligheid op de G7 BBQ. Uiteraard gelden de regels voor U ! en niet voor HEN !

Wetenschappers hebben gezegd dat de vertraging nodig is om meer vaccindoses te kunnen toedienen te midden van de verspreiding van de meer besmettelijke variant. Desalniettemin zal de premier waarschijnlijk geconfronteerd worden met een omvangrijke achterbankopstand van Tory-parlementsleden wanneer het uitstel in stemming wordt gebracht.

Hoewel Johnson zei dat 19 juli de “einddatum” zou zijn voor coronavirusbeperkingen, weigerde hij een “ijzeren garantie” te geven dat alle maatregelen dan zouden eindigen.

Terwijl ministers strategieën bedenken over hoe de natie het beste kan “leven met Covid”, heeft een professor gewaarschuwd dat het R-nummer van het virus tot zeven zou kunnen stijgen zonder enige controle.

Susan Hopkins zei dat de Delta-variant, die voor het eerst werd ontdekt in India, verantwoordelijk zou zijn voor een dergelijke stijging als deze niet wordt gecontroleerd.

In een gesprek met het Wetenschaps- en Technologiecomité zei ze dat “als we in de echte wereld zouden zijn waar we geen van de maatregelen hadden die we nu zien, we R groter dan vijf en misschien zelfs zeven zouden schatten”.

Ze benadrukte het belang van vaccinatie als een mitigatiestrategie en drong er bij mensen op aan voorzichtigheid te betrachten, “vooral in de gezondheidszorg”.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...