Griekse studie: avondklok versnelde mogelijk de verspreiding van corona

Uit een nieuwe studie is gebleken dat de avondklok in Griekenland de verspreiding van corona mogelijk heeft versneld. Analisten hebben gegevens uit twee Griekse regio’s bestudeerd, één waar een avondklok was ingesteld die gold vanaf 21.00 uur en de regio Attica, waar de avondklok in februari om 18.00 uur inging.

De analisten onderzochten hoeveel tijd mensen in de regio’s thuis en in de supermarkt doorbrachten. Wat ontdekten de onderzoekers? In Attica bleven mensen iets langer thuis en brachten ze iets minder tijd door in supermarkten en apotheken dan mensen in de regio Epirus en West-Macedonië.

De vroege avondklok werkte juist averechts

Het verschuiven van de avondklok had op zijn best een marginale impact op de mobiliteit, schrijft Lockdown Sceptics. Door het verschuiven van de avondklok konden mensen drie uur minder winkelen, maar ze gingen nauwelijks minder winkelen, met als gevolg dat het drukker werd in winkels en er meer mensen in supermarkten aanwezig waren. De vroege avondklok werkte juist averechts, concludeerden de onderzoekers.

Met andere woorden: deze draconische maatregel, die normaal gesproken alleen in oorlogstijd en extreme noodsituaties wordt afgekondigd, zou de verspreiding van het virus terugdringen, maar blijkt de verspreiding in Griekenland juist te hebben verergerd terwijl hij ook nog eens de mobiliteit van mensen inperkte.

[Summit News]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...