Duitsland verbiedt het doden van kuikenembryo’s omdat ze pijn voelen, maar staat abortus van baby’s nog steeds toe

De Duitse wetgever heeft onlangs een wet aangenomen die het doden van zes dagen oude kuikenembryo’s verbiedt omdat ze “gevoelig zijn voor pijn”, evenals het doden van kuikens vanwege hun geslacht. Ondertussen worden menselijke baby’s in Duitsland en de meeste andere landen in de wereld door middel van abortus legaal gemarteld en vermoord in de baarmoeder, bericht lifesitenews.com.

In 2020 heeft de Duitse minister van Landbouw Julia Klöckner (CDU) een wetsvoorstel ingediend om het doden van mannelijke kuikens te verbieden. Dit zal gevolgen hebben voor 45 miljoen mannelijke kuikens die jaarlijks in de Duitse leghennenhouderij worden gedood, aangezien mannelijke kuikens geen eieren kunnen leggen of niet snel genoeg vlees kunnen produceren om vetgemest en geslacht te worden.

De Duitse wetgevers hebben besloten dat het doden van mannelijke kuikens vanaf 2022 verboden zal zijn omdat kuikenembryo’s “gevoelig zijn voor pijn vanaf de zevende dag”. Daarom worden bedrijven verplicht methoden toe te passen om het geslacht van kuikens te bepalen voordat ze uit het ei komen, zodat ze uit het broedsel kunnen worden verwijderd.

Bovendien zullen vanaf 2024 methoden moeten worden gebruikt om het geslacht van de kuikenembryo’s op nog jongere leeftijd te bepalen, zodat ze in een nog minder ontwikkeld stadium kunnen worden geëlimineerd en er dus voor kan worden gezorgd dat de kuikenembryo’s geen pijn voelen. Klöckner zei dat met de goedkeuring van deze wet, “wij wereldwijd pioniers zijn”.

De Duitse dierenwelzijnsvereniging toonde zich verheugd over dit voorstel, maar bekritiseerde dat dit verbod in twee fasen het doden van pijngevoelige kuikenembryo’s pas in 2024 daadwerkelijk zal verbieden.

David Engels, professor voor Romeinse geschiedenis aan de Universiteit van Brussel, tweette sarcastisch:

Wanneer het kippenembryo meer bescherming van het leven geniet dan het menselijke embryo, weet je dat je in het beste Europa ooit bent aangekomen.

In Duitsland kunnen ongeboren menselijke baby’s worden gedood door middel van abortus om welke reden dan ook tot 12 weken na de conceptie, wanneer de moeder aan het einde van haar eerste trimester is. Om andere redenen is abortus nog later in de zwangerschap toegestaan.

Met acht tot negen weken hebben ongeboren baby’s oogleden ontwikkeld en begint het haar te groeien. In de negende en tiende week kan de baby buitelingen maken, springen, met zijn ogen knipperen tegen het licht, fronsen en slikken. Rond de elfde en twaalfde week wordt de anatomie van de baby duidelijk mannelijk of vrouwelijk. Het gezicht heeft een duidelijke vorm en unieke kenmerken, en de smaakpapillen hebben zich ontwikkeld.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...