Ook voor gevaccineerde mensen geen “privileges” meer: Brussel maakt EU-“noodrem” mogelijk

Brussel – Niet voor niets heeft de gedoodverfde Oostenrijkse partijchef van de FPÖ Herbert Kickl enkele weken geleden de geveinsde “versoepelingen” van de corona-maatregelen met verlichtingen voor gevangenen vergeleken: het zou net zoals in de nor zijn – men zou “gelucht worden wanneer men op dat moment braaf zou zijn”.

Op dergelijke wijze heeft nu ook de EU heel stilletjes voor zichzelf de mogelijkheid gecreëerd om de huidige “versoepelingen” op elk moment onder verwijzing naar incidentie-cijfers en andere “pandemie”gevaren weer te bevriezen. Daarbij is de clou: ook gevaccineerde mensen zouden daar volledig door getroffen worden. De ambassadeurs van de EU-lidstaten hebben vrijdag ook op Europees niveau een “noodrem”, net zoals in Duitsland, besloten, die een herinvoering van test- en quarantaineplichten mogelijk maakt – en wel ook voor volledig gevaccineerde reizigers, die met hun digitale corona-certificaat onderweg zijn.

Dan kan in het vervolg elke lidstaat beslissen om de “noodrem” op te leggen. De maatregel wordt  gemotiveerd met de nieuwe mutanten, die zogenaamd bijzonder besmettelijk zijn.

De willekeur van de autoriteiten kent in het vervolg geen grenzen meer: beperkingen zoals test- of quarantaineplichten kunnen namelijk in het vervolg voor de binnenkomst uit bepaalde getroffen steden of regio´s of ook voor hele EU-landen opgelegd worden. “Bij wijze van uitzondering en tijdelijk” zou dit ook voor “bezitters van vaccinatiecertificaten of genezingscertificaten” mogelijk zijn, staat er in de tekst. Ook van hen kan in het vervolg weer geëist worden “dat zij zich aan een test op een SARS-CoV-2-infectie en/of quarantaine/zelfisolatie onderwerpen.”

Velen kunnen zich nu met gegronde reden afvragen waarvoor zij zich eigenlijk hebben laten vaccineren.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...