Onderzoek, nu!

(Door: “bozeoudeman”)

Amateurclown De Jonge stelde 2 oktober 2020 dat het een kwestie van tijd was voordat Nederlanders het advies (lees de eis) zou worden opgelegd om in alle openbare gebouwen een mondkapje te moeten dragen. Als het nodig bleek op enig moment, dan kon het advies altijd nog een meer verplichtende vorm krijgen: ”Maar laten we het eerst eens op deze manier doen”, aldus de ‘minister’ over het advies.

Hoezo? Eerst was men het eens dat die mondkapjes geen enkel effect hadden. Maar toen kwam de verandering. Waarom? Omdat een CDA-manneke uit ‘het CDA ons kent ons clubje’ zijn kans zag om miljoenen binnen te harken? Wat moet ik denken van een hypocriet die zelf geen mondkapje wenste te dragen, maar die in de Nederlandse Kamer gevuld met vooral veel dementen stelde: Ga je zonder mondkapje een hotel, supermarkt, of museum in? Dan gaat dat je vanaf 1 december € 95,- kosten.

Vijfennegentig euro, hetzelfde bedrag als de boete voor het niet houden van die absurde 1,5 meter afstand. Dit en andere gewoonweg terreurvoorstellen kwamen begin november 2020 uit de koker van ‘minister’ Grappenhuis en hadden betrekking op alle publieke binnenruimtes. Men dacht zelfs ook al over de mogelijkheid dat deze terreurwet in de eigen woning diende te worden nageleefd. Vanwege de moeilijkheid van handhaving werd dit (voor dit moment, BOM) nog niet uitgevoerd?

Wat nu door het wellicht bewust geschapen ‘Omtzigt-schandaal’ vergeten dreigt te worden en straks dan helaas ook volkomen ten onrechte volledig overschaduwd dreigt te worden, is dat er absoluut een strafrechtelijk onderzoek moet komen naar de handel en wandel van die twee CDA- ‘ministers’ inzake eventuele kennis van of deelname aan het eventuele corrupte of zelfs diefachtige karakter van het bedrijf van dat CDA-manneke die mondkapjes ging leveren na een vorstelijk voorschot hiervoor te hebben gekregen.

Hoe zit het met deze twee ‘ministers,’ die waarschijnlijk samen met dat ook CDA-geval Bruls opeens eisten dat alle Nederlanders dat eerst totaal onnodige mondlapje moesten gaan dragen op straffe van eerst nog hogere boetes. Boetes, die later werden verminderd nadat ‘minister’ Grappenhuis zelf was gekiekt uitgebreid maling te hebben aan zijn eigen wet en dus een strafdossier diende te krijgen. Dat laatste kon natuurlijk niet, dus werd de boete naar beneden toe bijgesteld.

Jammerpers houd eens op met klagen hoe zielig jullie als collaborateurs wel niet zijn en doe in plaats daarvan jullie werk eens, zodat burgers weer respect voor jullie kunnen hebben. Zoek eens uit hoeveel miljoen wellicht door wie precies is opgestreken: Die Grappenhuis? Die De Jonge? Die Van Dissel? Die Koopmans? Die Rutte? Kom eens met een echte scoop, niet eentje die wellicht voorgebakken is vanuit weer die inmiddels totaal onbetrouwbaar ogende politiek!

Het spijt me, maar ik vertrouw die Omtzigt ook niet zomaar. Eerst jarenlang braaf zich in dat CDA omhoogwerken om dan in de bankjes op het pluche te kunnen zitten en dan, als je jezelf gepasseerd voelt, in opstand komen? Nee vriend, ik geloof ook jou niet. Jij hebt altijd bij die club gehoord en nu dan opeens niet meer? Bewijs dat dan eerst maar, wees dan straks eerst maar eens jarenlang een echte luis in de pels van dat Haagse zooitje!

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...