Klaus Schwab: de revolutie zal als een tsunami op ons afkomen

De vierde industriële revolutie zal invloed hebben op elk aspect van ons leven. Hij verandert niet alleen de manier waarop we communiceren, hoe we produceren en hoe we consumeren, maar ook onze eigen identiteit, stelt Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum, in onderstaand filmpje.

Deze revolutie zal met ‘adembenemende snelheid’ op ons afkomen, zegt Schwab, die zelfs spreekt van een ‘tsunami’. Er zal niet alleen sprake zijn van een digitale, maar ook een fysieke (nanotechnologie) en biologische revolutie.

Hoe meer je hoort over the great reset des te enger wordt het

In hetzelfde filmpje wijst de Deense politica Ida Auken erop dat er momenteel een grote verschuiving plaatsvindt van producten naar diensten. “Waarom zou je een mobiele telefoon willen bezitten als je er ook één kunt leasen?” vraagt ze. “En waarom zou je ook niet je koelkast, wasmachine of vaatwasser leasen? Waarom zou je die willen bezitten?”

“Hoe meer je hoort over the great reset des te enger wordt het. Verbonden aan een groot collectief netwerk zonder eigen bezit. De mens als willoos meebeweger,” reageert journalist Joost Niemoller op de video.

Willem Joustra, voormalig wethouder in Wijk bij Duurstede, voegt toe: “Brave new world (order). Waar kan ik mijn soma halen?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...