Spoedvergadering in de VS: Honderden mensen krijgen hartinfecties na vaccinaties op basis van mRNA

De Amerikaanse gezondheidsautoriteit belegt een “spoedvergadering” om een onverwacht aantal meldingen van hartontstekingen na vaccinaties van Pfizer en Moderna te bespreken. Vooral jonge mannen werden getroffen. Nu is Pfizer van plan vaccins te testen op zes maanden oude kinderen.

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDCkondigde donderdag aan dat het op 18 juni een “spoedvergadering” van zijn adviseurs bijeen zal roepen om het onverwacht hoge aantal meldingen van hartontstekingen na toediening van de Pfizer en Moderna vaccins te bespreken, meldt RT.de.

 

Nieuwe details over myocarditis en pericarditis kwamen voor het eerst naar voren in presentaties aan een panel van onafhankelijke adviseurs van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) die gisteren bijeenkwamen om te bespreken hoe het agentschap de noodgoedkeuring voor COVID-19-vaccins bij jonge kinderen moet benaderen.

Volgens een bericht van de Amerikaanse nieuwszender CBS had het CDC eerder bekendgemaakt dat meldingen van hartontstekingen zich vooral hadden voorgedaan bij jongere mannen en tienerjongens na de tweede dosis van het vaccin, en dat er een “groter aantal waargenomen gevallen” was geweest bij 16- tot 24-jarigen dan was verwacht. Vorige maand had de CDC er bij artsen op aangedrongen “te vragen naar voorafgaande COVID-19 vaccinatie” bij patiënten met symptomen van hartontsteking.

Volgens een bericht van de Amerikaanse online nieuwssite The Epoch Times heeft de Amerikaanse regering bijna 800 meldingen ontvangen van hartontstekingen bij mensen die een COVID-19-vaccin hadden gekregen. De CDC verklaarde dat zij momenteel 226 van de bijna 800 meldingen onderzoeken.

Intussen meldde het Amerikaanse Children’s Health Defense Fund dat Pfizer deze week had aangekondigd dat het had besloten welke doses het zou gebruiken in een klinische studie bij kinderen vanaf zes maanden; het bedrijf hoopt de gegevens in oktober beschikbaar te hebben. Pfizer had vorige maand al noodtoestemming gekregen voor zijn COVID-19-vaccin voor Amerikaanse kinderen vanaf 12 jaar. Moderna zei ook dat het FDA toestemming heeft gevraagd om zijn mRNA-vaccin aan adolescenten toe te dienen.

 

Hoewel Pfizer heeft gezegd dat het de proeven voor kinderen van twee jaar en ouder in september zal afronden, hadden ambtenaren van de FDA eerder gewaarschuwd dat de goedkeuring van vaccins voor deze leeftijdsgroepen langer zou kunnen duren – “midden tot laat in de herfst” op zijn vroegst. Zij noemden de extra follow-upgegevens die nodig zijn voor kinderen na vaccinatie.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

KATS