Corona-uitbraak onder gevaccineerden in Enschedees verzorgingshuis: 60% positief getest

n het verzorg- en verpleeghuis De Eschpoort in Enschede heeft zich op de afdeling dementie een corona-uitbraak voorgedaan. De uitbraak is opvallend omdat de bewoners allemaal al gevaccineerd waren. Negen van de 15 bewoners (60 procent) zijn positief getest, net als twee medewerkers van de afdeling.

Tot en met donderdag worden er geen bezoekers toegelaten in het verpleeghuis. De bewoners zouden geen of slechts milde klachten hebben. Ze worden geïsoleerd verzorgd. Ondertussen doen de GGD en een arts-microbioloog onderzoek naar de herkomst van de besmetting.

Groot deel dus toch besmet geraakt

Een woordvoerder laat aan RTV Oost weten dat een corona-uitbraak van deze grootte nog niet eerder is voorgekomen. Hoewel alle bewoners op de afdeling dus zijn gevaccineerd, is een groot deel toch besmet geraakt.

Het CDC, het Amerikaanse RIVM, beweerde eerder bewijs te hebben dat gevaccineerden niet meer besmettelijk zijn. De uitbraak in Enschede ‘zou misschien een voorzichtige vingerwijzing kunnen zijn’ dat het wél kan, schrijft Tubantia.

Gevaccineerd op ‘topsnelheid’

Over enkele weken gaan de GGD’s met speciale ‘prikbussen’ woonwijken in. Wie wil, kan zich ter plekke laten vaccineren tegen corona. Het idee is om de bussen naar wijken te sturen waar nog maar weinig mensen zich hebben laten inenten.

Het ministerie van Volksgezondheid verwacht de komende tijd zo’n 1,4 miljoen mensen per week in te enten. Volgens minister Hugo de Jonge wordt er gevaccineerd op ‘topsnelheid’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...