Racistisch onderwijs in publieke scholen

Racisme als lesstof

Minder dan een jaar geleden was Elana Fishbein een gelukkige thuisblijfmoeder die haar drie jongens opvoedde in een middenklasse buitenwijk van Philadelphia.

Ze merkte op dat de school waar twee van haar jongens naar toe gingen een aantal lessen gaf aan haar kinderen die, op z´n zachtst gezegd, nogal politiek bevooroordeeld waren. Als verstandige en verantwoordelijke moeder kreeg ze het voor elkaar haar kinderen weg te houden van die lessen.

Maar in juni 2020 zag ze geen andere keuze dan op te staan en actie te ondernemen.

Na de protesten en rellen die waren aangewakkerd door de dood van beroepscrimineel, George Floyd in Minnesota, gaf de school nieuwe lessen genaamd ‘culturele vaardigheid’ uit.

“Mijn man en ik keken naar het lesplan en openden de links naar de boeken die ze voor het lesplan hadden opgenomen. We waren diep geschokt omdat ze totaal racistisch waren”, vertelde ze Elena aan The Epoch Times. (bron)

Dit leidden tot de lancering van een organisatie tegen deze woke-cultuur. De organisatie runt nu afdelingen in bijna de helft van de statenvan Amerika  en tienduizenden mensen hebben zich aangesloten.

Uit het woke-schoolmateriaal dat Fishbein onderzocht, wordt de kinderen onderworpen aan quazi-Marxistische ideologieën die de samenleving verdeelt in de “onderdrukkers” en de “onderdrukten” op basis van kenmerken zoals ras, geslacht, klasse of seksuele neigingen.

De term ‘woke’ (wakker, de ironie) ondersteund de kritische rassentheorie (CRT). Dit is slechts één van de ideologieën binnen dit kader opereren. (bron) (bron)

Fishbein haalde haar kinderen onmiddellijk van en stuurde een verontwaardigde brief naar de directeur van het schooldistrict. Lees hier de brief

“Het materiaal dat voor deze indoctrinatie is geselecteerd, pompt hun hersenen met LEUGENS die hen jarenlang ondraaglijk emotioneel belasten”, schreef ze, haar argument ondersteunend met een doctoraat in kinderwelzijn ( pdf ). “Waarom moeten onze kinderen zich schurken voelen en zichzelf haten voor iets waar ze geen controle over hadden – de kleur / pigmentatie van hun huid?!?”

“Ze doen ons aan wat ze ons vertelden om anderen niet aan te doen”, aldus haar 9-jarige zoon volgens de brief.

Haar kinderen keerden in de herfst niet terug naar de school – een beslissing die ze al had genomen voordat ze van het nieuwe leerplan hoorde.

“Ik was gewoon een gelukkige moeder. Maar iemand besloot om het leven van mijn kinderen en vele andere kinderen te vernietigen”, zei ze.

Omdat niemand op haar brief reageerde, plaatste ze deze op de Facebook-pagina van de ouders van de school en vroeg ze aan anderen wat zij ervan vonden.

De reactie verraste haar.

“Ik werd racist, onverdraagzaam en homofoob en wat dan ook genoemd”, zei ze.

Haar post werd vervolgens verwijderd.

Ze probeerde verschillende andere lokale Facebook-pagina’s met vergelijkbare resultaten.

“Ik werd volledig “, zei ze. “Ze praten er niet eens over. Ze maken je gewoon voor van alles uit.”

Ze nam contact op met haar vriend bij een conservatief neigende nieuwszender die ermee instemde een verhaal over haar ervaring te publiceren.

Op dat moment begonnen mensen met soortgelijke problemen contact met haar op te nemen.

“Ze vertelden me allemaal dat ze bang zijn om iets te zeggen”, zei ze.

Keerpunt

Dit was het keerpunt voor haar.

“Dit is belachelijk”, zei ze tegen zichzelf. “Dit gaat ons land overnemen. Ze vallen onze kinderen aan. Ze vallen onze families, onze waarden, onze manier van leven aan en we gaan gewoon zitten en de kogel opvangen? En mensen zijn gewoon bang? Gewoon omdat iemand je een racist noemt?”

Op dat moment, eind augustus, ‘raakte het me… en lanceerde ik een beweging’, zei ze.

Ze verzamelde in haar woonkamer een paar ouders die contact met haar hadden opgenomen en ze deelde haar idee met hen.

“Ben je een racist? Als je een racist bent, dan begrijp ik dat, maar als je geen racist bent, waarom kom je dan niet op voor je kind en voor je gezin?” vertelde ze hen.

Half september werd ze uitgenodigd voor “Tucker Carlson Tonight” van Fox News nadat iemand het eerste artikel over Fishbein naar de show had doorgestuurd.
Elana Fishbein.

Fragment uit de show:

Gabrielle Clark

Gabrielle Clark  had een zoon die in zijn laatste jaar zat op de Agassi Campus-charterschool in Las Vegas.

Via gerechtelijke stukken kwam naar boven dat de school eind augustus een reeks lessen lanceerde waarin studenten werden gevraagd om te “labelen en identificeren” tot welke groepen ze behoorden op basis van ras, geslacht, religie en gezinsinkomen. De leraar die de lessen leidde, plakte vervolgens de labels “bevoorrecht” en “onderdrukkend” versus “onderdrukt” aan de groepen, volgens gerechtelijke documenten. (pdf).

In de week nadat de show was uitgezonden, ontving haar kleine Facebook-pagina genaamd ” No Left Turn in Education ” meer dan een miljoen bezoekers.

Tienduizenden mensen bereikten haar met hun angsten en zorgen.

“Ze werden gekweld. En velen van hen zeiden: ‘We zouden graag iets willen doen, maar we weten niet wat we moeten doen”,‘ zei ze.

Kort daarna lanceerde de organisatie haar eerste rechtszaak nadat Fishbein een moeder uit Nevada in contact bracht met een advocaat.

Privilege werd gedefinieerd als “het inherente geloof in de minderwaardigheid van de onderdrukte groep”, terwijl “onderdrukking” werd gedefinieerd als “kwaadaardige of onrechtvaardige behandeling of uitoefening van macht”.

Terwijl Clark een zwarte alleenstaande moeder van vijf is, erfde haar zoon William blond haar, groene ogen en een lichte huid van zijn overleden vader. Het bleek dat de jongeman bijna alle “bevoorrechte” en “onderdrukkende” selectievakjes ingekleurd kreeg.

De leraar instrueerde de studenten ook dat ze moeten “afleren” en “terugvechten” tegen onderdrukkende structuren die zogenaamd impliciet zijn in hun familieregelingen, religieuze overtuigingen, ras en geslacht, zeggen de gerechtelijke documenten. (zie onderaan dit artikel)

Clark weigerde dit te accepteren.

“Het enige wat ik kon bedenken was: ‘Hoe moet mijn zoon in vredesnaam normaal functioneren in zijn leven met zijn broers en zussen en met zijn moeder met het idee in zijn achterhoofd dat hij op de één of andere manier bevoorrecht is en ons onderdrukt?’ Ik kon niet toestaan ​​dat mijn zoon zo over zichzelf dacht’, zei ze tijdens een interview in maart met het YouTube-kanaal ‘The Reason We Learn’. (bron)

Haar zoon weigerde de lessen te volgen en de bijbehorende opdrachten te voltooien en zakte dus, wat zou leiden tot het niet behalen van zijn diploma. De familie smeekte de school om hem een ​​alternatieve klas te laten volgen, maar de school weigerde.

In december diende de familie een aanklacht in en beweerde dat de grondwettelijke rechten van zowel William als zijn moeder waren geschonden en dat een door de overheid gefinancierde school er niets aan heeft studenten morele oordelen te geven op basis van hun identiteit en hen te dwingen deel te nemen aan de oefening, veel minder om enkele van de traditionele waarden die ze thuis hebben geleerd af te leren.

De school huurde een machtig advocatenkantoor in en antwoordde door te zeggen dat de zoon van Clark niet echt met enige nadelige maatregelen te maken had en alleen lessen probeerde te vermijden die hij niet leuk vond.

Maar twee door Clark gepresenteerde deskundige getuigen concludeerden dat het lesmateriaal inderdaad discriminerend was.

“Het lesmateriaal lijkt de kritische rassentheorie zowel moreel superieur als feitelijk te onderwijzen, in plaats van als een theorie”, concludeerde Ilana Redstone, universitair hoofddocent sociologie aan de Universiteit van Illinois in Urbana Champaign, in haar deskundige mening ( pdf ).

Dergelijk schoolmateriaal dat studenten in een hiërarchie plaatst op basis van onveranderlijke identiteiten, is “onaanvaardbaar en discriminerend”, zei Redstone, een specialist in “politieke polarisatie, diversiteit van standpunten en communicatie over ideologische scheidslijnen.”

“Dit materiaal plaatst studenten van nature tegen elkaar op basis van hun ras en geslacht (en andere identiteiten)”, schreef de andere getuige, Erec Smith, universitair hoofddocent Retoriek en compositie aan het York College of Pennsylvania ( pdf ).

De school heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Clark is nu het hoofd van de afdeling No Left Turn in Nevada.

Ouders organiseren

“De groep helpt ouders zich te verzetten tegen het WOKE onderwijs op basis van een strategie van vier “E’s”, zei Fishbain.

“We leiden ze op, dan versterken we ze, dan betrekken we ze en uiteindelijk gaan we dit hele ding uitroeien.”

De groep biedt juridische hulp, biedt modelleerplannen en zelfs modelwetgeving om CRT van scholen te verbieden, zoals sommige staten al hebben gedaan .

“Het helpt ouders ook bij het indienen van verzoeken om vrijheid van informatie om schoolmateriaal te verkrijgen, vooral wanneer scholen weigeren bekend te maken wat er in hun klaslokalen gebeurt”, zei Fishbain.

“Veel van ons werk is het blootleggen van wat er aan de hand is.”

De volgende stap is om aan de ouders uit te leggen wat ze kunnen doen aan de invloed van de racistische WOKE-agenda die ze op de scholen van hun kinderen aantreffen.

“We informeren hen over het belang van het schoolbestuur, de rol van het schoolbestuur, en wie de beslissing neemt over het lesprogramma, wie de beslissing neemt over welke boeken er in de klas van uw kind komen, welk lesplan , welke trainers ingehuurd worden [die de ideologieën verspreiden], hoeveel geld ze ervoor betalen om je kinderen te komen hersenspoelen en hun geest en hart te vergiftigen,” zei Fishbain.

Ze heeft een lijst samengesteld van bijna 100 “eufemismen” die door deze wakkere voorstanders worden gebruikt om mensen te helpen de betekenis te ontcijferen van het met jargon beladen materiaal dat door scholen wordt gebruikt.

De groep is van plan om binnen een paar weken een nieuwe website te lanceren die alle verschillende materialen en adviezen en getuigenissen van ouders, studenten en docenten beschikbaar zal stellen.

“Een van de meest cruciale punten is om mensen te helpen bij elkaar te komen en zichzelf te organiseren”, zei ze.

“Het is echt bijna onmogelijk om alleen deze hele machine onder ogen te zien.”

Bron:
http://Agassi Campus-charterschool

Dit is een inspirerend verhaal en het is, ondanks de ernst van de zaak, ontzettend mooi om te zien hoe mensen opstaan om zichzelf en anderen te verdedigen.

De opleiding van deze WOKE-generatie is ook in Nederland aan de gang. Weliswaar in iets andere vorm maar het komt allemaal op hetzelfde neer en dient voor wat men met ons van plan is als wereldburgers.

Vooral uit het interview van Tucker Carlson komt naar voren dat de meeste mensen simpelweg bang zijn om voor hun mening uit te komen. WOKE is radicaal. De mensen die gewoon willen leven met gezond verstand die zijn dat niet en moeten nu ineens gaan strijden.

Mijn ervaring

Misschien mag ik mijn ervaring delen en helpt het mensen die zichzelf eenzaam en verloren voelen in hun omgeving omdat het lijkt alsof je de enige bent die ze nog niet ziet vliegen?

Het zal per stad of district verschillend zijn maar ik had exact hetzelfde gevoel.

Naast dat ik mij bezighoud met CommonSenseTV, zo´n beetje vanaf wanneer ik wakker word totdat ik ga slapen (laatste tijd met wat mindere dagen tussendoor. Sommigen zeggen een burnoutje, ik heb geen idee maar ik probeer meer rust te nemen), probeer ik ook in mijn directe omgeving iets te doen om ons leven plezieriger te maken en om mee te helpen om de mensen hun ogen te openen. Wat ik niet doe is mezelf opdringen en mocht er een discussie komen, als je schreeuw heb je verloren.

We lijken alleen te staan maar er is een enorme meerderheid ergens in het midden die zeker niet gek is maar even de feiten in alle rust op een rijtje moeten zien.

Naast dat ik probeer, vaak bij wildvreemde mensen of mensen die je kent omdat je elkaar netjes groet op straat, om over het thema te praten (ik zal me nooit opdringen en wil men het niet dan zetten we ons gesprek voort over koetjes en kalfjes) ben ik samen met een vriend van mij online op zoek gegaan naar mensen die hetzelfde denken in het dorp. Met die mensen begon ik af te spreken wat te gaan drinken. Wat een opluchting is het als je eindelijk omringt bent met deze mensen!

En je komt erachter dat je lang niet de enige bent alleen houden veel mensen het voor zichzelf en zijn bang voor de dwangboetes en de sociale druk.

Die groep wordt automatisch groter en het werkt aanstekelijk.

Hier zijn mondkapjes ook op straat verplicht. Je weet niet wat je ziet. Het is net comedy capers en dagelijks loop je weer met stijgende verbazing op straat.

Ik heb er nog nooit één gedragen, zelfs niet om te proberen.

Krijgt één van ons een boete? We betalen de boete niet en we zijn overeengekomen om samen eventuele sancties aan te vechten. Mocht er voor één van ons, op welke manier dan ook, een situatie ontstaan dat iemand van ons wél direct moet betalen, al zouden we niet weten waarvoor, dan vangen we elkaar op zodat het een schijntje is. Maar we vechten het aan.

We stappen winkels binnen waar we wat willen kopen en waar de mondkapjes uiteraard verplicht zijn, zo staat op alle deuren, en we gaan normaal boodschappen doen. Sommigen zeggen niets en helpen je gewoon. Anderen zie je twijfelen en we vragen waar die twijfel vandaan komt. Weer anderen jagen je bijna de tent uit.

Het zijn privéruimtes dus ze hebben het recht maar hebben zelf niet door dat ze de plicht mogen opheffen in hun zaak.

Sinds El Estado de Alarma is ingetrokken mogen mondkapjes volgens mij niet meer verplicht worden in publieke ruimtes of op straat alleen weten de meesten dat niet omdat het ze niet wordt verteld op de televisie. Zelfs de politie heeft geen idee. Ook daar confronteren we mensen mee. Kijk naar Richard van Beem die zijn boete niet hoefde te betalen. Spoor iedereen aan hetzelfde te doen. Dat is verzet. Waarom doet iedereen die een boete heeft gehad niet hetzelfde?

Inmiddels hebben we een vriendenclubje van een man of 15. Dit is al een paar maanden aan de gang. Wonder boven wonder. Nog geen enkele boete. We zoeken ze ook niet op en je wereldje is kleiner dan voorheen maar ik en anderen zijn regelmatig politie tegengekomen. We groeten en lopen door.

We wachten er eigenlijk op om te kijken hoe het uitpakt als je hem aanvecht zoals We komen niet vaak allemaal tegelijk samen omdat iedereen zijn leven heeft en andere werktijden etc, maar zodra we samenkomen laten we duidelijk zien dat wij alle regels aan onze laars lappen zonder intimiderend over te komen.

Dit werkt. Bij sommige winkels kon je al naar binnen zonder mondkapje omdat de eigenaar over voldoende gezond verstand beschikte en goed geïnformeerd was. Zelfs apothekers. Je ziet ze bijna blij worden als je binnenkomt alsof je ze herinnert aan vrijheid. In een aantal winkels waar we eerder niet welkom waren, mogen we nu ook naar binnen.

Op deze manier sta je er niet meer alleen voor, creëer je meer vrijheid, heb je nieuwe vrienden met wie je eens lekker wat kunt gaan drinken in het zonnetje, je voelt je sterker en je weet dat je vanuit je hart het goede wilt doen en je ziet dat het werkt. Dat geeft voldoening en het werkt als een olievlek. Als iedere gemeente zo´n groep zo kunnen organiseren met chapters door het hele land… Dat zou mooi zijn.

Je moet gewoon even durven een keer iets doen, wat een hele stap lijkt na tientallen jaren makkelijk geleefd te hebben, bijvoorbeeld je boete aanvechten en voor je rechten opkomen en het vooral ook uitdragen. Verder hoef je je niet schuldig te voelen dat je “niets doet”. Je doet juist heel veel door de waarheid te blijven vertellen en blijven uit te stralen dat jij hier niet in meegaat. Niemand verwacht van jou dat je met schild en zwaard ten strijde trekt. Dit zijn andere tijden en het is een ander soort oorlogsvoering. Je doet vaak al veel meer dan je zelf denkt.

Bronnen:
https://www.edweek.org/leadership/what-is-critical-race-theory-and-why-is-it-under-attack/2021/05
https://www.theepochtimes.com/national-parent-group-emerges-to-fight-woke-education-says-it-harms-children_3850219.html

Racistisch onderwijs in publieke scholen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...