Pakistan: als je je niet laat vaccineren, worden je simkaarten geblokkeerd

De provinciale regering van Punjab neemt haar toevlucht tot dwangmaatregelen om de deelname aan haar COVID-19 vaccinatieprogramma te verhogen nadat zij plannen heeft bekendgemaakt om de SIM-kaarten te blokkeren van mensen die weigeren zich te laten vaccineren, bericht rt.com.

Het extreme besluit werd genomen tijdens een vergadering van hoge civiele en militaire ambtenaren onder voorzitterschap van de minister van Volksgezondheid van Punjab, Yasmin Rashid.

Rashid zei dat het beleid inhoudt dat de SIM-kaarten van degenen die zich niet laten vaccineren “na een bepaalde tijd” worden gedeactiveerd.

“We doen er alles aan om mensen te dwingen zich te laten vaccineren… De regering kan niet toestaan dat mensen die zich niet willen laten vaccineren het leven riskeren van degenen die al wel zijn gevaccineerd”, aldus de minister van Volksgezondheid tegen de Pakistaanse krant Express Tribune. Zij zei dat de provinciale regering een tijdschema voor de uitvoering van de maatregelen zal opstellen zodra zij formele goedkeuring heeft gekregen van het National Command and Operation Center, dat de nationale reactie van Pakistan op Covid-19 coördineert.

De Punjab Afdeling Primaire en Secundaire Gezondheidszorg kondigde de maatregel donderdag aan in een tweet waarin het resultaat van de bijeenkomst werd beschreven.

“Mobiele SIMS van mensen die niet gevaccineerd zijn, kunnen geblokkeerd worden!”

 

De krant citeert een hoge ambtenaar van het Ministerie van Volksgezondheid en zegt dat de regering van Punjab de hulp van de Pakistaanse Telecommunicatie Autoriteit (PTA) zal inroepen om de maatregel uit te voeren.

De maatregel is bedoeld om “negatieve propaganda” over vaccinatie tegen te gaan en ervoor te zorgen dat de vaccinatiedoelen worden gehaald, meldde Dawn, daarbij verwijzend naar de functionaris. De provinciale overheid heeft zich tot doel gesteld om tegen november 40 miljoen inwoners te vaccineren.

Naast beperkingen voor simkaarten zouden de autoriteiten ook kunnen verbieden dat niet-ingeënte mensen parken, restaurants en winkelcentra bezoeken.

Punjab is de dichtstbevolkte provincie van Pakistan en herbergt meer dan de helft van de totale bevolking van het land, evenals de tweede grootste stad van het land, Lahore. De regionale regering is in maart begonnen met haar vaccinatiecampagne, maar heeft moeite om enthousiasme te wekken voor dit volksgezondheidsinitiatief. Er worden in de provincie mobiele vaccinatiekampen opgezet in de buurt van religieuze plaatsen om vaccinatie toegankelijker te maken.

Regeringen over de hele wereld hebben een aantal maatregelen genomen om vaccinatie te bevorderen, maar sommige van deze maatregelen zijn bekritiseerd als bedrieglijk of overdreven.

In de staat Washington delen legale marihuanadealers gratis joints uit aan degenen die ten minste één dosis van het Covid-vaccin hebben genomen. Beperkingen zijn ook gebruikt om mensen te dwingen zich te laten vaccineren. In sommige landen, zoals Israël, wordt niet-ingeënte burgers de toegang tot bepaalde plaatsen ontzegd.

Punjab is niet de enige regio in Pakistan waar een extremere aanpak van vaccinatie wordt gehanteerd. In de provincie Sindh zijn plannen aangekondigd om de salarissen in te trekken van overheidsambtenaren die weigeren zich te laten vaccineren.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

KATS