‘Apartheid door vaccinaties nu een feit, maar 80% Nederlanders is alleen bezig met vakantie’

Volledig gevaccineerde reizigers hoeven niet meer te testen of in quarantaine te gaan. De 27 lidstaten van de EU hebben een voorstel van de Europese Commissie goedgekeurd waarin staat dat mensen die minstens twee weken volledig gevaccineerd zijn, vrij mogen reizen binnen de EU.

Reizigers vanaf 12 jaar die niet volledig zijn gevaccineerd, moeten wel getest worden. Vanaf 1 juli kunnen reizigers in de EU met een QR-code laten zien dat ze zijn ingeënt tegen corona of negatief zijn getest.

Medische apartheid

Mensen zijn kritisch over de tweedeling die ontstaat in de samenleving. “Er gaan nu heel veel mensen juichen ondanks dat de medische apartheid een feit is. Ziek,” stelt schrijver en uitgever Tjeerd Langstraat.

Politicoloog Sonny Spek voegt toe: “Dit is geen versoepeling van de reisbeperkingen, maar het onnodig in stand houden van maatregelen die buitenproportioneel zijn binnen de Europese Unie. Het is onnodig als je naar alle ontwikkelingen kijkt.”

Nooit gedacht dat ik dit zou meemaken

“Mensen zonder een experimentele injectie mogen niet binnen de EU reizen zonder verplichte testen en quarantaine,” vat journalist Annelies Strikkers samen.

“Apartheid door vaccinaties is nu een feit, maar 80 procent van de Nederlanders is alleen bezig met: waar gaan we op vakantie!!??” twittert Peter Vlemmix van omroep ON! Viruswaarheid-kopman Willem Engel haakt daarop in: “Apartheid. Nooit gedacht dat ik dit zou meemaken toen ik Nelson Mandela ontmoette. Ik zal de kern van zijn speech nooit vergeten: spreek altijd de waarheid, ook als hij beladen is (1999, Leiden).”

Er zijn ook mensen die helemaal in hun nopjes zijn. Zo reageert Kamerlid Jan Paternotte (D66): “Heel mooi nieuws! Geen overbodige testen en quarantaine deze zomer.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...