Blijf uit mijn buurt: Indiase politie plaatst “doodskop” banners op ongevaccineerde mensen

In verschillende berichten over de heersende aarzeling van het publiek voor vaccins in India wordt vermeld dat de regeringen van de deelstaten en de plaatselijke overheden verschillende stappen ondernemen om de mensen bewust te maken en hen te motiveren om zich zo snel mogelijk te laten inenten tegen COVID-19, bericht sputniknews.com.

In een poging om het bewustzijn over COVID-19 vaccinaties te verspreiden in een district in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh, is de politie begonnen met mensen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen door banners op hun lichaam te plaatsen als zij niet zijn ingeënt.

De politie in het district Niwari heeft deze methode toegepast om iedereen te waarschuwen terwijl zij langs de weg controles uitvoert.

Degenen die niet zijn gevaccineerd moeten banners dragen met het teken van een schedel erop en de boodschap “Mujhse Dur Rahein, Maine Abhi Tak Corona Ka Tika Nahi Lagwaya” (Blijf uit mijn buurt, ik ben nog niet gevaccineerd tegen COVID-19).

De mensen moeten de boodschap ook hardop lezen en beloven dat zij zich binnen twee dagen zullen laten vaccineren.

De ambtenaren belonen degenen die zich hebben laten vaccineren met een badge met de Indiase driekleur en een boodschap in het Hindi, die luidt: “Ik ben een echte patriot omdat ik gevaccineerd ben”.

Volgens berichten in de plaatselijke media zeiden de staatsdienaars dat dergelijke campagnes slechts symbolisch zijn en dat zij dit doen om het publiek bewust te maken van het belang om zich te laten vaccineren.

Op 9 juni waren in Niwari slechts 257 mensen ouder dan 45 jaar en 895 tussen 18 en 44 jaar gevaccineerd.

Tot dusver is slechts 4,2 procent van de totale Indiase bevolking in de leeftijdsgroep van 18 tot 44 jaar gevaccineerd met ten minste één dosis van het vaccin en meer dan 60 procent van de totale bevolking boven de 45 jaar is gevaccineerd.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

KATS