De Jonge sorteert alvast voor: bepaalde elementen coronawet kunnen na september ‘overeind worden gehouden’

De coronawet loopt op 1 september af. Woensdag zinspeelde zorgminister Hugo de Jonge op een eventuele verlenging van deze noodwet. Nog voor de zomer heeft hij hierover een debat in de Eerste en Tweede Kamer.

“Die tijdelijke wet moet niet langer voortduren dan strikt genomen noodzakelijk,” zei hij tegen Nieuwsuur. “Maar er staan ook dingen in als de quarantaineplicht voor reizigers uit zeer hoog risicogebieden. Ik denk dat we die nog wat langer willen houden. Bijvoorbeeld het langer kunnen testen bij toegang, althans de mogelijkheid hebben om te gaan testen bij toegang.”

Dat kan een reden zijn, zonder daarop vooruit te lopen, om een aantal elementen van die wet overeind te willen houden, aldus De Jonge.

Waarom zou je nog iets overeind willen houden?

De uitspraken van de minister leidden tot kritiek. “Je moet oppassen dat er straks niet wordt gezegd: er is kans op een uitbraak of er zijn nog gevallen van corona, dus de wet is nog nodig,” zei Kees van der Staaij (SGP). “Ik vind dus ook dat als [de cijfers] straks nog verder in rap tempo gedaald zijn, echt de vraag weer aan de orde is: waarom zou je nog iets overeind willen houden?”

De coronawet geldt sinds 1 december en is tot nu toe twee keer verlengd.

Overgenomen van ninefornews.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...