‘Minister De Jonge houdt ons vast in de crisis en de regels’

Lange tijd gold overal in Nederland het risiconiveau ‘zeer ernstig’, maar inmiddels is de situatie verbeterd in 17 van de 25 veiligheidsrisico’s, kondigde zorgminister Hugo de Jonge vandaag jubelend aan op social media. “Een mooie stap vooruit,” schreef hij erbij.

Ook het RIVM laat weten dat de daling doorzet: het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis werd opgenomen, daalde met 32 procent tot 380. De instroom op de IC’s daalde zelfs met 57 procent tot 50.

De crisis is voorbij

Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) wijst erop dat de ziekenhuizen gisteren zijn teruggeschaald naar het aantal IC-bedden van vóór de coronacrisis. “De crisis is voorbij,” stelt ze. “Desondanks houdt onze minister ons vast in de crisis en de regels.”

Eind vorige maand zei De Jonge dat het ‘moet kunnen’ om iedere volwassene die dat wil voor september volledig te vaccineren. Dat zou volgens hem dan ook betekenen dat de coronamaatregelen tegen die tijd grotendeels van tafel kunnen.

De Jonge zei in het tv-programma WNL op Zondag dat het een ‘heel reëel perspectief’ is dat Nederland van de meeste maatregelen af kan zijn voordat het nieuwe school- en studiejaar begint. Dus hoewel de ziekenhuizen terugschalen naar het aantal IC-bedden van voor de crisis, zitten we nog op zijn minst tot september vast aan de coronaregels.

Dat was niet de afspraak!

De coronaregels waren maandenlang gekoppeld aan de IC-capaciteit. Agema: “Het kabinet koppelt de coronaregels nu tot september aan de vaccinatiegraad. Dat was niet de afspraak! MSM, is daar iemand?”

Overgenomen van Ninefornews.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...