Duitse tv-ster weigert vaccinatie, wordt ontslagen

De tv-ster Eva Herzig, een begrip in Duitstalige landen, heeft geweigerd zich te laten vaccineren. De productiemaatschappij reageerde door haar contract te beëindigen, zich beroepend op een “zorgplicht” jegens hun werknemers, bericht freewestmedia.com.

De film- en theateractrice Eva Herzig, bekend van de ARD-misdaadserie Steirerkrimi, wil zich niet laten vaccineren – en nu is ze haar baan kwijt omdat ze weigerde. ARD is de afkorting van de werkgemeenschap van publieke omroepen van de Bondsrepubliek Duitsland, een gemeenschappelijke organisatie van de regionale publieke omroepen van Duitsland.

Herzig, die ook in de zeer populaire misdaadseries SOKO Leipzig, SOKO Kitzbühel en SOKO Keulen heeft gespeeld, schreef in een Facebook-post: “De tijd is gekomen, de VRIJWILLIGE VACCINATIE heeft ook mij bereikt. Als ik me niet laat vaccineren, zal ik geen Stiermarkse thriller meer kunnen opnemen. In het najaar begint een nieuwe serie zonder mij. Ik had het verwacht, maar het nieuws heeft me toch geraakt”.

De inenting is experimenteel, volgens haar. Ze heeft ook “te veel berichten gelezen over vaccinatieschade” en de “gevolgen van een vaccinatie op lange termijn zijn nog niet duidelijk”. Herzig vertelt aan Bild am Sonntag dat de beslissing die ze had genomen om zich niet te laten vaccineren desondanks niet gemakkelijk was. Vooral omdat ze geen deel meer zou uitmaken van de volgende reeks van de populaire thrillers. “Dit betekent dat ik een inkomen opgeef dat ik vast gepland had”, vertelt ze de krant.

Ik ben een alleenstaande moeder van twee kinderen, voor wie ik natuurlijk moet zorgen. Maar ik kan en zal niet toegeven. Daarom zal ik me niet laten vaccineren, met wat ik ook bedreigd word, zegt Herzig.

De verantwoordelijke productiemaatschappij Allegro Film rechtvaardigt de stap door zich te beroepen op een “zorgplicht” jegens de werknemers. Ze vertellen de Bild am Sonntag: “Bij een productie als de ‘Steirerkrimis’ zijn er ongeveer 50 mensen op de set, voor wie wij als productiemaatschappij verantwoordelijk zijn. Dit houdt in dat dringend en zonder enige twijfel alles moet worden vermeden dat de gezondheid van werknemers in gevaar kan brengen”.

De beroepsvereniging van het Duitse film- en televisielandschap Bundesverband Schauspiel ziet blijkbaar geen noodzaak tot actie. De plaatsvervangend voorzitter Hans-Werner Meyer wordt in de krant als volgt geciteerd: “Wij vertrouwen op de aanbevelingen van de Permanente Vaccinatie Commissie. En die zeggen: Laat u inenten!”.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...