‘Dat gevaccineerden straks misschien meer mogen, vind ik echt van een totalitaire orde die niet past bij Nederland’

Mensen denken dat het nu voorbij is, maar deze winter begint het pas, zeiden de bezorgde oprichters van BLCKBX Flavio Pasquino en Café Weltschmerz Max von Kreyfelt aan tafel bij omroep ON!

Op de vraag of ze hetzelfde denken over wel of niet vaccineren, antwoordde Pasquino: “In ieder geval wel over de ethische vraagstukken of dat gedwongen zou moeten zijn, of dat het een vrije keuze is en of jouw burgerrechten om deel te nemen aan de samenleving zoals hij was daarvan afhangen.”

“Ik vind dat een grote ongeciviliseerde schande,” benadrukte hij. “Ik vind dat echt iets wat niet thuishoort in een land als Nederland, dat jij straks misschien dingen mag omdat je wel of niet gevaccineerd bent. Dat vind ik echt van een totalitaire orde die niet past bij een ontwikkeld land als Nederland.”

Regelrechte aanval op de mensheid, op de mensenrechten

Dat maakt Pasquino heel boos. “Ik ben boos omdat de ethici en de wetenschappers niet massaal opstappen. Dat de hoogleraren niet opstappen. Dat ze gewoon op hun plek blijven zitten omdat ze hun baantje willen behouden. Ik vind het laaghartig en laf.”

Echt ongelooflijk dat mensen zoals ik en Max nu moeten opstaan […] om mensen erop te wijzen dat dit een regelrechte aanval is op de mensheid, op de mensenrechten, aldus Pasquino. “Ik vind het ongekend. Het maakt me ziedend af en toe.”

Misdaad

“Als ik naar die tv-programma’s kijk, zie ik allerlei zogenaamde ‘ethici’ een valse morele discussie voeren over de vraag ‘ja, het is eigenlijk niet ethisch dat er gezinnen zijn die nog niet gevaccineerd zijn en dus nog niet op vakantie kunnen’, en dan denk ik: dat is de verkeerde ethiek. De echte ethiek is: hoezo moet je gevaccineerd zijn om op vakantie te kunnen? Die vraag stellen ze niet. Voor mij is het af en toe een twilight zone.”

Von Kreyfelt reageerde: “Ik heb er echt niets aan toe te voegen. Ik vond het prachtig wat je zei.” Hij voegde er nog wel aan toe dat hij het een ‘misdaad’ vindt.

Bekijk hier de hele uitzending.

 

Overgenomen van Ninefornews.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...