Lees en huiver: onderzoeksgroep brengt rapport over massavaccinatie in Israël naar buiten

Sinds enkele dagen circuleren er berichten in de media over een verband tussen het coronavaccin van Pfizer en een ontsteking van de hartspier bij mannen tussen 16 en 30 jaar. Israëlische epidemiologen zien ‘aanwijzingen voor een mogelijk verband’. Vooral bij jongens tussen 16 en 19 jaar lijkt het verband sterker.

Israël vaccineert uitsluitend met het vaccin van Pfizer en inmiddels is 55 procent van de bevolking gevaccineerd. Tussen december 2020 en mei 2021 kregen ruim vijf miljoen mensen een vaccinatie. De meldingen over hartontstekingen lijken slechts het topje van de ijsberg te zijn.

Onlangs bracht de Israeli People’s Committee (IPC) – een onafhankelijke onderzoeksgroep bestaande uit artsen, advocaten en epidemiologen – een rapport naar buiten over de massavaccinatie in Israël. De verzamelde gegevens schetsen een grimmig beeld.

1 op de 5000 gevaccineerden overleden

De algehele sterfte in januari en februari was in 2021 hoger dan in voorgaande jaren. In de leeftijdsgroep 20-29 jaar was de sterfte in vergelijking met vorig jaar 32 procent hoger. De groep kreeg 288 meldingen van sterfgevallen, die meestal binnen 10 dagen na vaccinatie optraden. Volgens het Israëlische ministerie van Volksgezondheid waren er 45 mensen overleden na vaccinatie.

De IPC schat op basis van de beschikbare gegevens dat 1 op de 5000 gevaccineerden is overleden. Per leeftijdsgroep: 20-49 jaar, 1 op de 13.000; 50-69 jaar, 1 op de 6000; 70+, 1 op de 1600.

Ernstig tegengewerkt door de overheid

Ruim een kwart van de hartgerelateerde klachten na vaccinatie deed zich voor bij mensen jonger dan 40 jaar. Ook zijn er veel gevallen gemeld van ernstige vaginale bloedingen, neurologische schade en huidschade. Er deden zich daarnaast veel beroertes en miskramen voor.

De auteurs van het rapport zeggen dat ze ernstig zijn tegengewerkt door de overheid. Zo werden bijvoorbeeld alle systemen stilgelegd die werden gebruikt om bijwerkingen na vaccinatie bij te houden. Zodoende is er een situatie ontstaan waarbij het Israëlische (en internationale) publiek vrijwel niets weet over de bijwerkingen. Er is volgens de IPC een gapend gat tussen officiële mediaberichten en wat er werkelijk gebeurt.

“Nooit eerder beschadigde een vaccin zoveel mensen.”

[Doctors for COVID Ethics]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...