Hartspierontsteking bij jonge mannen na vaccinatie – Israël vermoedt verband

Sinds eind april is in Israël gebleken dat bij een deel van de gevaccineerden na de tweede vaccinatie tegen Corona met het vaccin van BioNTech/Pfizer een hartspierontsteking optreedt, zo meldt de.rt.com.

Een eerste studie toonde gevallen van deze ontsteking, ook bekend als myocarditis, voornamelijk na toediening van de tweede vaccindosis. Nu wijzen de Israëlische autoriteiten duidelijk op een mogelijk verband tussen het anti-Covid vaccin van BioNTech/Pfizer en de hartspierontstekingen.

Onder de meer dan vijf miljoen tot nu toe gevaccineerden hebben zich tussen december 2020 en mei 2021 in totaal ten minste 275 gevallen van myocarditis voorgedaan, aldus het Israëlische ministerie van Volksgezondheid. Dit is met name vaker waargenomen bij 16- tot 19-jarige mannen dan in andere leeftijdsgroepen, aldus het rapport.

Twee van de getroffenen, een 22-jarige vrouw en een 35-jarige man, zijn vervolgens overleden, meldt men. Ze hadden geen van beide onderliggende ziekten.

Israël heeft niettemin de vaccinatie van 12- tot 15-jarigen goedgekeurd en is van plan daar volgende week mee te beginnen, vertelde de Israëlische coördinator voor de reactie op een pandemie, Nachman Asch, aan radiostation 103 FM. Hij vatte het bondig samen:

“De voordelen zijn groter dan de risico’s”.

Ongeveer 55 procent van de Israëlische bevolking is al gevaccineerd. Het cijfer is echter al wekenlang op dat niveau gebleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...