Ab Osterhaus noemt het ‘morele verplichting’ dat jongeren zich laten vaccineren: ‘Waar haalt hij het gore lef vandaan?’

Viroloog Ab Osterhaus was dinsdag voor de verandering bij Op1 te gast. Tijdens het tv-optreden zei hij te hopen dat twintigers en dertigers zich laten vaccineren. We weten dat daar de vaccinatiebereidheid wat lager is, aldus Osterhaus. “Het virus circuleert daar en het is een soort morele verplichting voor deze groep om uit deze ellende te komen.”

“Het is geweldig goed nieuws dat we aan de ene kant mensen gevaccineerd hebben en dat aan de andere kant 30 procent van de mensen geïnfecteerd is geraakt. Als je dat optelt, dan kom je al in de buurt van die 60 tot 70 procent. We willen naar 80 toe,” zei Osterhaus, die daarbij doelde op groepsimmuniteit.

Het is vrijwillig, maar…

“Met name de mensen die het virus het meest verspreiden, dat zijn twintigers en dertigers, daar zit een gat. En we weten ook dat daar de vaccinatiebereidheid toch wat lager is,” vervolgde hij. “Dus ik denk dat het heel belangrijk is dat we mensen er nu van doordringen dat juist die categorie, die jonge mensen, dat wanneer ze het vaccin aangeboden krijgen, ze zich ook daadwerkelijk laten vaccineren.”

“Je ziet bij die jonge mensen ook dat het virus circuleert. Dat zien we nog steeds gebeuren,” zei Osterhaus. “Het is natuurlijk allemaal vrijwillig, maar als we uit deze ellende willen komen, als we geen nieuwe lockdown willen hebben, dan denk ik dat met name die 30 tot 40 procent die nog nadenkt – moeten we ons wel of niet laten vaccineren – dat die zich wel degelijk laat vaccineren.”

Lex Cornelissen, fractiemedewerker bij de Tweede Kamerfractie van Forum voor Democratie, haalt op social media keihard uit naar de viroloog:

Overgenomen van Ninefornews

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...