Davos, WEF en cyberaanval

Wachten op de Cyberaanval zoals door de wappies al is voorspelt. Bericht van 9fornews

Cyberaanval grootste pijplijn VS: ‘Is Klaus Schwabs cyberpandemie aanstaande?’

Enkele dagen geleden sloot het grootste oliepijpleidingbedrijf van de Verenigde Staten alle leidingen af vanwege een cyberaanval. De aanval trof een aantal ict-systemen, zo liet Colonial Pipeline weten in een verklaring. Elke dag gaan 2,5 miljoen vaten olie en diesel door de pijplijnen van Colonial.

De FBI heeft gezegd dat hackersgroep DarkSide achter de cyberaanval zit. De groep zou in Rusland zijn gevestigd. De Russische ambassade in de VS ontkent alle betrokkenheid van Moskou bij de cyberaanval.

Timing is opmerkelijk

Er is een aanval uitgevoerd met zogeheten ransomware (gijzelsoftware). Tijdens een persconferentie in het Witte Huis werd bekend dat het gaat om een ‘nieuwe variant’. Naar verwachting is de oliepijplijn eind deze week weer volledig operationeel. Intussen beginnen de olieprijzen weer te dalen.

De timing van de aanval is opmerkelijk. Begin juli voeren het World Economic Forum, de Russische overheid en een aantal grote banken een simulatie van een cyberpandemie uit ‘die het hele systeem kan uitschakelen’.

Klaus Schwab waarschuwt voor potentiële cyberaanval:

https://twitter.com/GabosNWO/status/1391799660143071242

Individual participants Davos 2020


Juan Manuel SantosPresident of Colombia, at the 2010 World Economic Forum

Some 3,000 individual participants joined the 2020 annual meeting in Davos. Countries with the most attendees include the United States (674 participants), the United Kingdom (270), Switzerland (159), Germany (137) and India (133).[47] Among the attendees were heads of state or government, cabinet ministers, ambassadors, heads or senior officials of international organizations) attended the annual meeting, including: Sanna Marin (Prime Minister of Finland), Ursula von der Leyen (President of the European Commission), Christine Lagarde (ECB President), Greta Thunberg (climate activist), Ren Zhengfei (Huawei Technologies founder), Kristalina Georgieva (Managing director of the IMF), Deepika Padukone (Bollywood actress), George Soros (investor) and Donald Trump (President of the United States).[48]

An analysis by The Economist from 2014 found that the vast majority of participants are male and more than 50 years old. Business accounts for most of the participants’ background (1,595 conference attendees) with the remaining seats shared between government (364), NGOs (246) and press (234). Academia, which had been the basis of the first annual conference in 1971, had been marginalised to the smallest participant group (183 attendees).[49]

Corporate participants

Next to individual participants, the World Economic Forum maintains a dense network of corporate partners that can apply for different partnership ranks within the forum.[50] For 2019, Bloomberg has identified a total of 436 listed corporates that participated in the Annual Meeting while measuring a stock underperformance by the Davos participants of c. -10% versus the S&P 500 during the same year. Drivers are among others an overrepresentation of financial companies and an underrepresentation of fast-growing health care and information technology businesses at the conference.[51] The Economist had found similar results in an earlier study, showing an underperformance of Davos participants against both the MSCI World Index and the S&P 500 between 2009 and 2014.[52]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...