Oud-Ajacied Bryan Roy: ‘Neem die spuit niet. Doe het niet. Ze spuiten u de dood in’

Neem die spuit niet. De absolute top van deze wereld heeft schijt aan ons. Doe het niet. Ze spuiten u de dood in. We moeten naar 500 miljoen wereldwijd weet u nog. Bill Gates gezegd. En daar is die vaccinatie voor. Het is zo onvoorstelbaar allemaal, maar het is wat het is, schrijft oud-Ajacied Bryan Roy in een bericht op Instagram. Die 500 miljoen is een verwijzing naar de Georgia Guidestones, waarop onder meer staat: ‘Maintain humanity under 500,000,000.”

Bij het bericht heeft Roy, die tussen 1988 en 1992 voor Ajax voetbalde, een foto geplaatst van ‘Herr Hugo de Jonge’ in een nazi-uniform. De foto is voorzien van de tekst ‘Vaccinazi macht frei’, als verwijzing naar de spreuk ‘Arbeit macht frei’ die boven de toegangspoorten van concentratiekampen stond.

Roy benoemt ook Johan Cruijff: “Je ziet het pas als je het doorhebt. Ik mis hem zo erg nu. Hij had iedereen overtuigd. Zonder enige twijfel.” Veel mensen zijn het eens met de ex-Ajacied. “Dit dus. En dan lopen piepen dat we herdenking van 75 jaar vrijheid hebben gehad. Fascistische overheid,” schrijft actrice Dorien Rose.

De Limburger

Ook de krant De Limburger maakte een vergelijking met de Tweede Wereldoorlog door De Jonge af te beelden met het coronavirus op zijn jas in plaats van een gele ster. Het virus is voorzien van een vinkje, wat inhoudt dat hij negatief getest is. “Het testbewijs dient u te allen tijde, digitaal dan wel analoog, bij u te dragen,” staat erbij.

De Jonge was not amused:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...